Indonezia cel mai mare cumpărător mondial de zahăr

Foto: zf.ro

Pe măsură ce pandemia de coronavirus a limitat luarea meselor în oraş şi livrările naţionale de îndulcitor, Indonezia, cel mai mare importator mondial de zahăr, se confruntă cu o scădere semnificativă a cererii, transmite Bloomberg.

In trecut, Indonezia consuma, de obicei între 250.000 şi 260.000 de tone de zahăr pe lună, însă Indonesia Sugar Association estimează că în luna iulie cererea va fi de aproximativ 225.000 de tone, după ce a scăzut cu 25% în perioada martie-iunie.

„În mod normal, consumul nostru nu scade niciodată. Acest lucru este destul de important”, a declarat Yadi Yusriyadi, consilier şef la Indonesia Sugar Association.

Preţurile pe piaţa locală nu au scăzut până la nivelul ţintă, avut în vedere de Guvernul indonezian, de 12.500 rupi (86 de cenţi) pe kilogram, în pofida cererii mai mici, din prezent.

Iar Yadi Yusriyadi este de părere că preţurile au rămas la un nivel ridicat din cauza unor reţele de distribuţie ineficiente, care au afectat livrările în regiunile unde nu sunt fabrici de zahăr.

Citeste si:  Sarkozy, Merkel şi Obama: automobilele se produc acasă

„Avem livrări suficiente dar dacă rămân în depozite nu vor fi niciodată suficiente”, a spus Yusriadi. Acesta a adăugat că preţurile nu vor scădea decât dacă traderii vor distribui zahărul pe care îl cumpără.

Printr-o politică guveramentală, Indonezia a eliberat autorizaţii pentru importul a aproape 700.000 de tone de zahăr brut şi a 150.000 de tone de zahăr alb, pentru a ţine sub control preţurile pe piaţa internă.

Iar pentru a face faţă cererii la începutul anului 2021, producţia locală de zahăr alb din trestie de zahăr este prognozată la două milioane de tone, aflându-se în zona inferioară a intervalului preconizat de Indonesia Sugar Association în februarie, din care o producţie de 30% din această cantitate a fost produsă deja. Astfel Yadi Yusriyadi a estimat că autorităţile vor trebui să decidă în următoarele două luni dacă va fi nevoie de importuri suplimentare.

Citeste si:  Education draft law, endorsed by deputies

Această scădere a consumului de zahăr, în cazul celui mai mare importator mondial, va creşte presiunile la adresa prognozelor, şi aşa sumbre, privind evoluţia cererii globale făcute de Organizaţia Internaţională a Zahărului (ISO). Iar într-un raport din luna iunie, ISO estima că aproximativ 2,1 milioane de tone din consumul mondial de zahăr au fost pierdute sau amânate din cauza pandemiei de coronavirus.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner