Cu cât au scăzut vânzările Renault?

Foto: autufutures.tv

În primul semestru din acest an,  grupul auto francez Renault a raportat  o scădere de 34,9% a vânzărilor pe plan global, la 1,26 milioane de vehicule, din cauza impactului pandemiei de coronavirus (COVID-19). În acelasi timp  şi brandul Dacia a vândut 161.334 vehicule, cu un declin de 48,1% faţă de perioada similară din 2019, transmit Reuters şi Bloomberg.

Producătorul auto Renaul, fiind unul dintre cei mai mari beneficiari ai subvenţiilor implementate luna trecută în Franţa, cea mai mare piaţă Renault, pentru livrările modelului electric ZOE, care au urcat cu 38% în primele şase luni din 2020. Astfel, Zoe a devenit cea mai bine vândută maşină electrică din Europa, datorită subvenţiilor. Şi în Europa, livrările Zoe, au urcat cu aproape 50% în primul semestru din acest an, la 37.540 unităţi, iar pentru iunie s-a înregistrat un număr record de comenzi, aproape 11.000.

Citeste si:  O firmă chineză trece de la scutece pentru adulți la măști de față

În primul semestru din 2020, pe plan global, în principal din cauza expunerii ridicate la ţările care au impus restricţii severe pentru a stopa extinderea pandemiei, vânzările au scăzut, a precizat Renault.

“Începem a doua parte a anului cu un nivel ridicat al comenzilor şi un nivel satisfăcător al stocurilor”, a afirma Denis le Vot, şef de vânzări şi marketing.

Vânzările au scăzut cu o cincime, şi în Rusia, a doua mare piaţă a Renault, dar şi în India cu 29% iar în Brazilia cu 47%.

Datorită succesului noului SUV XM3, o creştere de 51% a livrărilor s-a înregistrat Coreea de Sud.

După ce guvernele din Germania şi Franţa, au majorat stimulentele pentru achiziţionare de vehicule electrice, cumpărătorii au luat cu asalt reprezentanţele auto, din cele mai mari pieţe auto din regiune, subvenţiile acordate de cele două ţări sunt printre cele mai mari din lume, potrivit  agenţiei BloombergNEF.

Citeste si:  Fotbal - Liga I: Concordia Chiajna - Dinamo Bucureşti 0-0

Groupe Renault, este producător de automobile din 1898 şi este prezent în 134 de ţări unde a vândut 3,8 milioane de vehicule în 2019. Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close
Consent management powered by Real Cookie Banner