Scăderea apetitului pentru ciocolată scad vânzările Lindt & Spruengli

Foto: alamy.com

Scăderea vânzărilor care a dus, în final, la scăderea profitului din primul semestru din acest an, urmat de inchiderea magazinelor, datorită şi pandemiei de coronavirus (COVID-19), au fost raportate de producătorul elveţian de ciocolată Lindt & Spruengli,  marţi, transmite Reuters.

Astfel, în prima jumătate  din acest an, vânzările organice ale companiei Lindt & Spruengli, au scăzut cu 8,1%, la 1,53 miliarde de franci elveţieni (1,4 miliarde de euro), în timp ce profitul net s-a redus la 19,7 milioane de franci elveţieni, de la 88,1 milioane de franci elveţieni în urmă cu un an, a informat Lindt & Spruengli.

Datorită închiderii a aproximativ 500 din propriile magazine ale Lindt, în perioada Sărbătorilor Pascale, din acest an, vânzările au fost drastic afectate, care  în mod normal, trebuia să fie un sezon de vârf pentru vânzările de ciocolată.

Citeste si:  Numărul imigranţilor români în Marea Britanie a crescut într-un an cu aproape 500%

In aceste condiţii compania se aşteaptă la un declin al vânzărilor organice de aproximativ 5-7% şi la o marjă de profit de aproximativ 10%, iar când vine vorba de o redresare în 2020, previziunile sunt sumbre. din acest punct de vedere viitoarele perspectivele nu iau în calcul  alte noi restricţii semnificative pentru a ţine sub control răspândirea epidemiei şi vizează vânzări de Crăciun similare cu cele din anul precedent.

Actual, mulţi producători de ciocolată se confruntă şi cu o cerere redusă, deoarece multe magazine au preferat să-şi facă stocuri de produse esenţiale şi au făcut mai puţine achiziţii de astfel de produse impulsive în timpul pandemiei.

Citeste si:  Iohannis: Membrii CSAT au decis promovarea Strategiei Naţionale de Apărare către Parlament pentru a fi adoptată
Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata