Tânărul român considerat de Acad. Ioan-Aurel Pop ca fiind “un simbol pentru viitorul creației intelectuale”

Foto: EVZ.ro

Nu în fiecare zi ne este dat să auzim de tineri talentați  care să fie apreciați și de Academia Română. Claudiu Dumitrache are numai 21 de ani, dar activitatea sa abundentă în promovarea culturii prin muzică și scris, l-au condus pe drumul către Cartea Recordurilor în România, fiind și felicitat printr-un laudatio de Președintele Academiei Române – Ioan-Aurel Pop. Redăm textul integral făcut public de Claudiu pe pagina sa de Facebook și apărut în mai multe publicații:

Să-ți publici cartea biografică la doua decenii de viață este pentru mine un semn de mare speranță.
Claudiu Dumitrache este un simbol pentru viitorul creației intelectuale care nu trebuie sa moară niciodată, oricât de digitalizați am deveni. Iar faptul că îmbină literatura cu muzica, e un semn foarte bun pentru muze, care ne vin de la vechii greci. Omul este o ființă capabilă de creație  intelectuală, singura, de altminteri, iar Claudiu ilustrează acest lucru
. – i-a transmis Academicianul.

Citeste si:  Prima femeie inginer silvicultor din lume - românca Aurora Gruescu

Sursa imagine: Facebook

Claudiu Dumitrache a fost omologat în Cartea Recordurilor pentru a doua sa publicație din activitatea literară, pe care a intitult-o “20”. Această carte reprezintă biografia sa prin care autorul a stabilit recordul național de cel mai tânăr autor de autobiografie. De-a lungul carierei sale de aproape un deceniu, cântărețul a cucerit mai multe personalități prin modul său de a se exprima și prin creațiile sale. Dida Drăgan, actorul american Michael Airington și Michaela Rose din trupa Arabesque, sunt doar câteva celebrități care îl apreciază pe tânăr. Pentru promovarea culturii la nivel înalt, Claudiu a fost onorificat de comuna în care a copilărit (Costestii din Vale, Dâmbovița) – cu titlul de Cetățean de Onoare.

Citeste si:  Autorităţile din Târgu-Jiu vor să intre în Cartea Recordurilor cu cel mai mare taraf de lăutari

Pentru abnegația mea, am privilegiul de a primi acest onor din partea Comunei Costeștii din Vale, locul în care am început să sper. Mulțumesc Consiliului Local și Domnului Primar Matei Toma pentru inițiativă! Fortes fortuna adiuvat. – a postat artistul pe pagina sa de Facebook.

Sursa imagine: Facebook

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata