Coronavirus: economia scoțiană „se apropie de stabilizare”

Conform unui sondaj, economia din sectorul privat din Scoția se „apropie de stabilizare”. Cel mai recent indice al managerilor de achiziții al Băncii Regale a Scoției (PMI) a constatat că scăderea legată de coronavirus a fost „ușor vizibil” în iulie.

Cu toate acestea, există temeri că blocările locale ar putea întârzia recuperarea. Încrederea în afaceri a crescut până la un nivel maxim de cinci luni, în ciuda firmelor care au raportat o reducere a afacerilor noi în iulie, Indicele de activitate al raportului – o măsură a producției combinate a sectorului producției și serviciilor – a înregistrat 49,3 în iulie, față de 37,1 în iunie.

De asemenea, a constatat cea mai slabă scădere a producției din sectorul privat din martie. „Pas semnificativ în direcția bună”

Citeste si:  Europarlamentar ales Eduard Raul Hellvig (PNL) - biografie

Optimismul este legat de speranțele unei redresări economice odată cu ridicarea măsurilor de blocare, sugerează raportul. Cu toate acestea, raportul PMI a arătat o reducere a ocupării forței de muncă din sectorul privat scoțian pentru a șasea lună consecutivă.

Malcolm Buchanan, președintele consiliului de administrație din Scoția la Royal Bank of Scotland, a declarat că cele mai recente date au arătat câteva semne încurajatoare. Dar el a avertizat că, deși cifrele din iulie „reprezintă un pas semnificativ în direcția corectă, încă suntem în continuă creștere”.

El a adăugat: „O posibilă„ a doua undă ”a pandemiei și reintroducerea măsurilor de blocare în regiuni precum Aberdeen are potențialul de a deraia orice mișcare suplimentară către o recuperare.”

Sursa: bbc.com

Citeste si:  CSSPP a aprobat noi norme referitoare la onorariile de audit
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner