Ghislaine Maxwell nu reușește să obțină întârzieri în documentele de sigilare

Sursa: cnbc.com

Un judecător american a respins, miercuri, cererea lui Ghislaine Maxwell cu o întârziere de trei săptămâni la dezgolirea documentelor suplimentare legate de relațiile sale cu regretatul finanțist Jeffrey Epstein.

Avocații britanicei, care se confruntă cu acuzații penale potrivit cărora a facilitat abuzurile sexuale ale lui Epstein, au declarat luni că au apărut „informații critice noi” care ar putea afecta capacitatea lui Maxwell de a obține un proces echitabil, justificând întârzierea.

Dar, într-o ordine de două pagini, judecătoarea de district Loretta Preska din Manhattan a declarat că nu are nicio bază rezonabilă pentru a ordona o întârziere, deoarece o ordine de protecție în dosarul penal a însemnat că noile informații nu pot fi dezvăluite.

Avocații pentru Maxwell nu au răspuns imediat la cererile de comentarii. Documentele provin dintr-o cauză îndelungată de defăimare civilă împotriva lui Maxwell de Virginia Giuffre, care a spus că Epstein a păstrat-o ca „sclavă sexuală” cu ajutorul lui Maxwell.

Maxwell a solicitat instanței federale de apel din Manhattan să blocheze eliberarea din acest caz a unei depuneri din 2016 despre viața sa sexuală, citând și amenințarea la un proces echitabil.

Citeste si:  Creditele în lei vor fi din ce în ce mai scumpe

Curtea este programată să audieze argumente orale pe 22 septembrie.

Procesul penal al lui Maxwell este programat pentru iulie, anul viitor. Procurorii americani sunt așteptați joi să răspundă la o solicitare separată a avocaților lui Maxwell de a fi mutat în populația generală la închisoarea din Brooklyn, unde este deținut.

Avocații au spus că Maxwell a fost supus unor condiții „unic oneroase”, inclusiv de supraveghere 24 de ore și numeroase scanări corporale, și ar trebui să fie tratată ca și alți deținuți preventivi.

Epstein a fost găsit spânzurat în august anul trecut într-o închisoare din Manhattan, în așteptarea procesului sub acuzațiile de trafic de sex, la 2-1 / 2 săptămâni după o aparentă tentativă de sinucidere nereușită.

Avocații lui Maxwell au numit tratamentul în închisoare drept „o reacție” la închisoarea și moartea lui Epstein.

Sursa: reuters
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata