Poliția Portland declară că s-a format o revoltă în afara casei instanțelor

Members of the French national police intervention group (BRI) prepare their gear near the site of a shooting on the morning of January 8, 2015 in Montrouge, south of Paris. A policewoman who was shot by a gunman wearing a bullet-proof vest just outside Paris has died and a second victim is in serious condition, police said on January 8. The man escaped after the attack on Thursday morning, which comes just a day after a deadly Islamist assault on satirical magazine Charlie Hebdo left 12 dead, although no link has yet been established between the two incidents. AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD

Polițiștii au fost incendiați în jurul clădirii tribunalului federal al Statelor Unite din Portland de protestatari miercuri târziu, a declarat poliția într-un tweet, declarând adunarea unei revolte.

Protestele anti-rasism din orașe, inclusiv Portland, Oregon, au izbucnit uneori în incendiu și violență, iar ofițerii federali trimiși în orașul Nord-Vest s-au confruntat în mod repetat cu mulțimi care vizează curtea federală de acolo.

„Știm că există oameni în mulțime care nu doresc să se producă violență sau vandalism, dar știm că există o serie de oameni din această mulțime care se angajează în activitate infracțională”, a spus poliția.

„Pentru cei din afara Centrului de Justiție, această adunare a fost declarată revoltă.”

Mulțimea care a convergent pe South West 3rd Avenue în afara clădirii curții a fost solicitată să părăsească imediat zona, a spus poliția, sau să fie supusă gazelor lacrimogene, altor agenți de control a mulțimii, citarea sau arestarea.

În Portland, unii manifestanți au atacat anterior un tribunal federal și alții s-au adunat pentru a vorbi împotriva rasismului și a brutalității poliției în urma morții din 25 mai a lui George Floyd.

Floyd, un bărbat afro-american în vârstă de 46 de ani, a murit după ce un ofițer de poliție alb a îngenunchiat la gât timp de aproape nouă minute.

Procurorul general al Statelor Unite ale Americii, William Barr, a fost pus sub foc de la parlamentarii democrați la începutul acestei luni pentru trimiterea ofițerilor federali pentru diseminarea protestatarilor în Portland.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner