5 idei de transformare a grădinii, dacă vara aceasta îți faci vacanța acasă

Dacă te surprinzi, adesea, visând cu ochii deschiși la palmieri, plaje și cocktailuri cu umbreluțe, atunci înseamnă, în mod clar, că ai nevoie de o vacanță. Adesea, însă, vacanțele se lasă așteptate, iar tu trebuie să te mulțumești cu ce ai. Dacă stai la casă și ai curte, norocul e de partea ta. Pentru asta, însă, ar trebui să-ți transformi grădina într-un loc de vacanță, fără să pleci de acasă. Câteva idei? În rândurile de mai jos.

1. Încearcă mobilierul de grădină

Dacă te-ai întrebat vreodată ce îmbunătățiri poți aduce grădinii tale astfel încât aceasta să semene cu zonele din jurul vilelor pe care le vezi în filme atunci mobilierul de grădină este răspunsul. Luxos și deosebit de frumos, mobilierul de grădină reprezintă expresia bunăstării și a bunului gust. Realizat din materiale de calitate și finisat cu atenție, mobilierul de grădină transformă complet orice spațiu verde. Fie că îl amplasezi pe terasă sau în apropierea piscinei, fie că îl pui în fața suprafețelor vitrate ale casei tale, sau chiar în mijlocul grădinii, efectul va fi același.

Cum alegi mobilierul de grădină?

Înainte să cumperi astfel de produse, trebuie să ai în vedere și calitatea acestuia. Un mobilier bun se remarcă printr-o rezistență crescută la factori externi, tocmai pentru că este proiectat pentru a răspunde cerințelor exterioare. De aceea, ar trebui să alegi mobiliere de gradina de calitate pentru a fi sigur că produsele alese vor rezista în timp, chiar și dacă le folosești în mod constant. Un pat de grădină, un set bistro cu perne sau o canapea ar putea schimba, total, felul în care te simți în grădina ta, exact ca într-o vacanță într-o stațiune de lux.

2. Instalează o piscină

Vacanța de vară înseamnă, în mare, soare și apă. Pe scurt, distracție. Dacă nu ai o piscină de sine stătătoare, în care să te răcorești atunci când temperaturile cresc, orientează-te către o piscină pe structură de oțel, pe post de surogat. Dacă nu vrei așa ceva, cumpără o piscină gonflabilă, pe care să o folosești doar atunci când vrei să te simți ca în vacanță.

Cum alegi piscina potrivită?

Citeste si:  Beneficiile economice pe care izolația exterioară a unei clădiri le poate oferi

Ia în calcul suprafața de care dispui, raportată la dimensiunea piscinei, pentru a te asigura că vei cumpăra ceea ce trebuie. Poți lua, de asemenea, în calcul și numărul de utilizatori simultani, pentru a te asigura că piscina îți va satisface toate exigențele. 

3. Creează-ți propria plajă

Dacă vrei să te simți ca pe plajă, poți amenaja una cu nisip, într-o zonă separată a grădinii tale. Împrejmuiește zona, pentru ca vântul și ploaia să nu ducă nisipul în grădină, însă, senzația de relaxare pe care o simți atunci când nisipul îți atinge picioarele e de neegalat.

4. Iluminează cu gust

În vacanță, distracția începe, de multe ori, seara, așa că, pentru a se întâmpla la fel în grădina ta, vei avea nevoie de un iluminat special. Îți poți instala globuri disco și lumini speciale de club, astfel încât serile tale să fie mai întotdeauna o petrecere în aer liber. Ghirlandele luminoase, lampioanele și orice altă soluție de iluminat specială pot fi o adevărată soluție, așa că tot ce va trebui să faci este să asamblezi fiecare idee într-un tot unitar…luminos.

5. Instalează un sistem audio performant

Ce e vara fără muzică în boxe? Este firesc să îți amenajezi grădina și din acest punct de vedere, pentru că, în definitiv, tu alegi ce faci în vacanță. 

 

Citeste si:  9 camasi pe care orice barbat trebuie sa le aiba in garderoba lui

Muzică, distracție, șezlonguri și apă, în grădina ta și ai tot ce îți trebuie. Singurul lucru care îți va mai fi necesar este soarele, dar acesta nu prea lipsește din verile românești.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata