Cum alegi cel mai bun gamepad pentru PC și consolă video?

Un gamepad de calitate este un accesoriu din ce în ce mai popular în rândul pasionaților de jocuri. În ultima perioadă însă, a început să fie utilizat nu doar pentru consolă, ci și pentru jocurile pe PC, deoarece le oferă gamerilor o experiență de joc superioară, făcând posibile comenzile de la distanță, chiar și de pe canapea.

 

Dacă ești pasionat de jocuri pe calculator, îți recomandăm să comperi și tu un gamepad, pentru că sigur vei aprecia diferența. Dincolo de confortul în utilizare, acest accesoriu permite un control mai bun asupra comenzilor, pentru că jocurile sunt lansate de obicei pentru console și abia apoi se face și o versiune pentru PC. 

 

Prin urmare, folosirea unui controller, accesoriu specific consolei, oferă din start o experiență superioară combinației de mouse și tastatură. Există modele de gamepad care sunt compatibile cu Windows, dar și cu unele telefoane Android sau cu iPhone. În plus, aceste periferice sunt destul de accesibile.

 

Citeste si:  De ce este o florarie online din Bucuresti un business de succes?

Evident, dacă ești un gamer pasionat, merită să cumperi și o consolă, ca să poți experimenta jocul pe ambele dispozitive. Alege un Playstation 4 la cel mai bun preț și cu siguranță vei găsi și un gamepad ieftin, pe care să-l achiziționezi separat, special pentru PC, deoarece este posibil ca desktopul tău să nu fie compatibil cu modelul de gamepad cu care vine la pachet consola.

 

Iată care sunt criteriile de care trebuie să ții cont dacă vrei să-ți cumperi cel mai bun controller.

Compatibilitatea cu calculatorul și consola

Dacă tot investești în acest accesoriu, alege un gamepad care să fie compatibil cu tipul de consolă pe care îl folosești (Xbox sau Playstation), dar și cu sistemul de operare de pe PC-ul tău. Nu vei găsi un gamepad care să fie compatibil cu toate platformele de gaming! De cele mai multe ori, vei avea nevoie și de un adaptor special.

Citeste si:  Cele mai importante lecții de viață pe care i le poți oferi copilului tău

Modul de alimentare

Dacă te tentează să cumperi un gamepad wireless, care te scapă de disconfortul firelor trase prin casă, nu uita că acesta funcționează cu o baterie care trebuie reîncărcată. În caz contrar, riști să te trezești că nu mai poți folosi controllerul chiar în cel mai intens moment al jocului. O altă variantă este alegerea unui gamepad cu fir, care este alimentat constant în timpul utilizării, astfel încât nu mai ai grija încărcării lui.

Funcția force feedback

Alege un gamepad care are această funcție, pentru a te bucura de o experiență de joc mai realistă. Un controller cu force feedback are un motor care vibrează diferit, în funcție de interacțiunile din joc. Astfel, poate simula foarte realist lovirea de un parapet sau impactul cu gloanțele.

Forma ergonomică

Pentru o utilizare cât mai confortabilă, chiar și timp de mai multe ori, ai nevoie de un gamepad bine construit, ușor și cu formă ergonomică. Nu recomandăm să faci rabat de la calitate, pentru că altfel riști să rămâi cu o durere serioasă în degete și la încheieturi, după o sesiune de gaming. Alege un model care să aibă suprafață aderentă, pe care nu rămân prea ușor amprente și care nu-ți transpiră palmele.

 

Citeste si:  Freelancer în România: 7 aspecte esențiale de care să ții cont

Ia în calcul recomandările noastre și cumpără modelul de gamepad care crezi că se potrivește cel mai bine cu dispozitivele tale!

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata