Arestarea protestatarilor duce la formarea unei mulțimi la domiciliul primarului din Pittsburgh

Sursa: timpul.md

Primarul din Pittsburgh, Bill Peduto, a declarat că are „îngrijorări serioase” cu privire la tactica folosită în arestarea unui protestatar în vârstă de 25 de ani sâmbătă, după ce detenția a condus o mulțime de manifestanți care s-au prezentat duminică la casa primarului.

Matthew Cartier, în vârstă de 25 de ani, a fost arestat sâmbătă, la un protest Black Lives Matter.

Filmăr mediatice locale au arătat o mulțime de adunări în afara casei lui Peduto duminică, purtând semne cu sloganuri precum „Defund the Police”.

Mulțimea de aproximativ 150 a plecat spre exteriorul primăriei după ce s-a raliat în Parcul Mellon, potrivit rapoartelor mass-media locale.

Poliția a spus că Cartier a fost arestat pentru că a pășit în fața mașinilor, a încercat să direcționeze traficul și a blocat o intersecție folosită pentru spitale și Universitatea din Pittsburgh.

El a fost acuzat de nerespectarea, conduita dezordonată și obstrucția autostrăzilor și a altor pasaje publice.

Cartier a fost lansat duminică la obligațiuni de recunoaștere.

„Am făcut-o cu tactica și instrumentele necesare pentru a face acest lucru în siguranță, nu numai pentru individul arestat, pentru publicul larg și pentru protestatarii lor”, a declarat un oficial de la Poliția din Pittsburgh.

Uniunea Americană pentru Libertăți Civile a declarat duminică că ofițerii au „încălcat clar orientările proprii”.

„ACLU din Pennsylvania nu a sugerat niciodată că arestarea prin prindere a unui manifestant pașnic să fie vreodată acceptabilă”, a declarat Witold Walczak, directorul legal al ACLU din Pennsylvania, într-o declarație.

Protestele împotriva rasismului și brutalității poliției s-au răspândit în Statele Unite și în întreaga lume după moartea din 25 mai a lui George Floyd, un bărbat afro-american, care a fost ucis când un ofițer a îngenuncheat pe gât timp de aproximativ nouă minute.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner