China face o propunere pentru SUA în concesiunea pentru soluționarea litigiilor contabile

China propune să permită autorităților de reglementare din SUA să își auditeze întreprinderile de stat (SOE) într-o concesie menită să-și rezolve disputa contabilă de lungă durată, dar ar insista să redacteze unele informații din motive de securitate națională, a informat joi Bloomberg News.

Statele Unite s-au plâns de mult timp de lipsa accesului la documentele de lucru de audit pentru companiile chineze cotate în SUA.

Washingtonul a amenințat la începutul acestei luni măsuri de eliminare a firmelor chineze care nu își îndeplinesc cerințele de audit.

Citeste si:  Modificări la serviciile consulare de vize temporare pentru SUA

Fang Xinghai, vicepreședinte al Comisiei de reglementare a valorilor mobiliare din China (CSRC), a declarat pentru Bloomberg că CSRC a trimis în această lună Consiliul de Supraveghere a Contabilității Companiei Publice din SUA (PCAOB), o nouă propunere care să permită SUA să aleagă oricare dintre SOE-urile sale pentru un proces comun.

Articolul a sugerat că o inspecție anterioară efectuată în comun de regulatorii chinezi și americani nu a reușit să obțină un acord.

Fang a solicitat, de asemenea, convorbiri directe cu oficialii americani, dar o ofertă pentru o întâlnire video sau telefonică nu a primit încă un răspuns, a spus acesta.

Fang nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Observațiile lui Fang au făcut ecou într-o declarație din 8 august a CSRC ca răspuns la apelurile radiate de la Administrația Trump.

În această declarație, CSRC a declarat că a propus inspecții contabile comune cu autoritățile de reglementare americane, cu o demonstrație de „sinceritate totală față de cooperare”.

CSRC a mai spus că rezolvarea problemei prin dialog este singura cale către câștig.

Sursa: reuters
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata