Sharp câștigă un proces de încălcare a brevetului de rețea împotriva Daimler

Compania japoneză Sharp Corp 6753.T a declarat vineri că a câștigat un proces privind încălcarea brevetelor împotriva Daimler DAIGn.DE în Germania, o hotărâre care ar putea impune o interdicție de vânzare împotriva producătorului auto german.

Un tribunal districtual din München a decis că tehnologia de comunicații mobile utilizată la vehiculele Daimler încalcă un brevet deținut de Sharp, a declarat compania japoneză de electronice.

O sursă familiarizată cu această problemă a declarat că Sharp poate aplica o interdicție de vânzare împotriva Daimler dacă plasează 5,5 milioane de euro (6,5 milioane de dolari) ca garanție pentru acoperirea eventualelor daune în cazul în care interdicția este anulată în apel.

Citeste si:  Cisco este obligat să plătească 1,9 miliarde de dolari în cadrul procesului de brevet SUA

Daimler a intentat o acțiune în nulitate împotriva brevetului într-un proces separat în fața instanței federale germane de brevete din München.

Nokia NOKIA.HE a câștigat susținerea de la o instanță germană într-un proces similar privind încălcarea brevetelor împotriva Daimler pentru tehnologia comunicațiilor mobile în august.

Sharp, o unitate a companiei taiwaneze Foxconn 2317.TW, a dat în judecată și unitatea japoneză a Tesla Inc TSLA.O, solicitând o ordonanță pentru a opri importurile unor vehicule electrice (EV) în Japonia.

Sursa: reuters
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close