Firmele mici au primit colacele de salvare în cazurile de testare a asigurărilor

Întreprinderile mici au primit o linie de salvare după ce Înalta Curte a decis că unii asigurători ar fi trebuit să plătească pentru pierderile cauzate de blocaj.

Judecătorii au decis că, clauzele de boală din unele politici de întrerupere ale afacerii ar fi trebuit să însemne că acestea erau acoperite.

După blocare, o serie de companii au trebuit să închidă și mulți s-au uitat la asigurători pentru a-și acoperi pierderile.

Dar mulți asigurători au contestat cererile de despăgubire, argumentând că politicile nu au fost niciodată menite să acopere astfel de restricții fără precedent.

Cazul de testare a fost adus de Autoritatea pentru Conduită Financiară și a avut potențialul de a afecta 370.000, în mare parte, de întreprinderi mici.

Citeste si:  Cea mai mare despăgubire pe RCA în România

Asigurătorii pot face apel împotriva deciziei. Deținătorii de polițe ar trebui să primească de la asigurător în termen de șapte zile.

Christopher Woolard, director executiv interimar al FCA, a declarat că hotărârea a eliminat „un număr mare” de obstacole pentru cererile de succes, precum și clarificarea celor care ar putea să nu aibă succes.

„Suntem mulțumiți că instanța a constatat în mod substanțial în favoarea argumentelor pe care le-am prezentat cu privire la majoritatea problemelor cheie. „Judecata de astăzi este un pas semnificativ în soluționarea incertitudinii cu care se confruntă asigurații. „Coronavirusul provoacă pierderi substanțiale și suferință pentru companii și mulți sunt supuși unei tensiuni financiare imense pentru a rămâne pe linia de plutire”.

Anna Smart conduce un studio de fotografie în Oxfordshire împreună cu soțul ei Robin și a crezut că este acoperită de o asigurare de întrerupere a afacerii. Dar când a fost refuzată de asigurător, a fost forțată să-l concedieze și să se mute din sediul lor. Ea a spus că este „dureros” să lăsați pe cineva să plece și s-a simțit „că renunță la un membru al familiei”.

În schimb, au folosit un împrumut Bounce Back pentru a construi un studio în grădina lor din spate. Afacerile precum a ei erau supuse unui „imens” stres, a spus ea, în timp ce unele au fost deja obligate să se închidă definitiv, indiferent de rezultatul cazului.

Sursa: bbc
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close