Tinerii sunt afectați pe măsură ce rata șomajului crește

Numărul tinerilor din Marea Britanie fără un loc de muncă a crescut cu 156.000 în cele trei luni până în iulie, potrivit noilor date.

Biroul de Statistică Națională a declarat că persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani au înregistrat cea mai mare scădere a ocupării forței de muncă în comparație cu alte grupe de vârstă.

În general, rata șomajului în Marea Britanie a crescut la 4,1% în perioada respectivă, comparativ cu 3,9% anterior.

Firmele au continuat să elimine personalul din salarii, în timp ce se pregăteau pentru sfârșitul schemei guvernamentale.

Citeste si:  Traian Băsescu: Salariile şi pensiile nu vor creşte

Aproximativ 695.000 de lucrători din Marea Britanie au dispărut din salariile companiilor britanice din martie, când a început blocajul cauzat de coronavirus.

Schema guvernamentală de păstrare a locurilor de muncă va începe să se reducă luna viitoare înainte de a se încheia pe 31 octombrie.

Directorul de statistici economice ONS, Darren Morgan, a declarat că au existat unele semne că economia s-a „redeschis” în iulie, deoarece restaurantele, pub-urile și coaforii au fost autorizate să tranzacționeze din nou.

„Cu toate acestea, numărul angajaților aflați în statul de muncă a scăzut din nou în august și atât șomajul, cât și concedierile au crescut brusc în iulie, este clar că coronavirusul are încă un impact mare asupra lumii muncii”, a spus el.

Sursa: bbc
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close