WeWork vinde unitatea de control a Chinei; spune că unitatea a primit finanțare de 200 de milioane de dolari

Compania WeWork din SUA, care a împărțit birourile, a declarat joi că va vinde controlul diviziei sale din China unuia dintre investitorii săi – firma de capital privat Trustbridge Partners – în timp ce se îndepărtează de o piață competitivă unde a suferit rate de ocupare scăzute.

Acordul descarcă efectiv unitatea chineză, care s-a confruntat cu probleme de strângere de fonduri de la o încercare eșuată de a deveni publică în 2019.

WeWork a declarat că va menține o participație minoritară și un „interes participativ” în WeWork China și că va primi o taxă anuală de la unitate pentru utilizarea mărcii WeWork.

Concomitent cu tranzacția, divizia a primit finanțare de 200 de milioane de dolari de la investitori existenți, a spus WeWork.

Michael Jiang de la Trustbridge Partners va ocupa funcția de director executiv interimar al WeWork China.

Citeste si:  Italia: Ministrul economiei neagă implicarea în scandalul de corupţie

Trustbridge și investitorul de stat din Singapore Temasek Holdings (Private) Ltd au purtat discuții cu unitatea chineză a WeWork pentru creșterea mizei și preluarea dreptului de proprietate majoritară, a raportat Reuters în ianuarie.

WeWork a renunțat la oferta publică inițială în 2019, după ce investitorii s-au îngrijorat de pierderi, modelul de afaceri și guvernanța corporativă, ducând la demisia co-fondatorului și fostului director executiv Adam Neumann.

De atunci a suferit o schimbare semnificativă a managementului, dar rămâne înglobată în procese pe baza unei oferte de licitație de 3 miliarde de dolari către acționarii existenți.

Luna trecută, startup-ul din New York a declarat că aproape și-a înjumătățit rata de pierderi de numerar de la sfârșitul anului trecut și a obținut un angajament de 1,1 miliarde de dolari în noi finanțări de la SoftBank Group Corp.

Între timp, SoftBank a descărcat în mod constant active pentru a strânge bani după o cheltuială petrecută la sfârșitul deceniului trecut.

Luna aceasta, a declarat că va vinde proiectantul de cipuri Arm Ltd, cumpărat în 2016, gigantului de semiconductori Nvidia Corp pentru 40 de miliarde de dolari.

Sursa: reuters
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close