Câte tipuri de tutun există? Principalele blenduri de pe piață la care consumatorii au acces

Cei care mizează pe tutun de rulat în locul clasicelor pachete de țigări, trebuie să știe că au la îndemână o listă variată de blenduri, fiecare cu propriile sale caracteristici. Diferențierea dintre aceste soiuri de tutun pentru rulat se bazează pe o serie de factori precum: procesul de învechire, tăietura și chiar țara de proveniență (clima, solul, căderile de precipitații înregistrate anual etc). 

Tipuri de tutun după frunzele utilizate

Burley

Tip de tutun pentru rulat de culoare deschisă, utilizat și în industria țigaretelor. Acest sortiment are un conținut scăzut de zahăr și unul ridicat de nicotină, fapt ce determină o ardere lentă, cu note subtile. 

Semințele de tutun Burley se sădesc în lunile aprilie și mai, ca dopuri în tăvi de polistiren, ce plutesc pe oglinzi de apă fertilizată. În timpul fumatului, tutunul de rulat Burley poate fi utilizat ca bază pentru alte mixuri aromatice, având în gust ce evoluează neuniform. 

Virginia  

Un tip de tutun pentru rulat utilizat adesea și în cazul fumatului la pipă. Denumirea acestei specii are legătură cu zona de proveniență, însă tutunul Virginia poate fi crescut în mai toate zonele de pe Glob cu o climă temperată. 

Cu cât tipul de tutun Virginia este mai învechit, cu atât nuanțele sale vor cunoaște o tranziție cromatică mai amplă, de la galben la cărămiziu. Odată cu trecerea timpului, gustul tutunului Virginia se îndulcește treptat. 

Latakia 

Modul clasic de uscare pentru acest tip de tutun implică arderea unor cantități însemnate de pin și stejar, rezultatul fiind un produs cu o nuanță extrem de închisă. La fel ca în cazul produsului prezentat mai sus, tipul de tutun Latakia a împrumutat numele de la zona în care se regăsesc cele mai întinse culturi, aflată pe teritoriul Siriei. 

Datorită mirosului pe care mulți nefumatori l-ar putea găsi de-a dreptul insuportabil, factorul de acceptare socială de care se bucură tutunul Latakia este unul scăzut. 

Tipuri de tutun pentru rulat în funcție de tăietură

În funcție de tăietura aplicată frunzelor, poți comanda online tutun de rulat sub diferite forme:  

Plug (presat) 

Un astfel de sortiment se prezintă sub forma unor fâșii de tutun netăiate. Acest tip de tutun pentru rulat este ulterior fărâmițat. Arde lent și uniform, generând un miros caracterizat prin note de intensitate medie. 

Rope (funie) 

Tutunul acesta prezintă o formă unică: panglici de tutun, învelite cu grijă una în cealaltă, exact ca în cazul unei funii mărinărești. Ulterior, cel care rulează țigări cu tutun poate secționa fasii de funie după bunul plac, în funcție de intensitatea țigării pe care dorește să o obțină. 

Ribbon (panglică)

Este caracterizat prin foi de tutun tăiate în panglici lungi și subțiri, ce pot fi îndesate cu ușurință atât în foița de țigară, cât și în bolul pipei. Un astfel de exemplu de tăietură este adesea întâlnit în cazul frunzelor de tutun Virginia sau Latakia, datorită maleabilității ridicate a materialului vegetal respectiv. 

Este bine de știut faptul că cele mai multe tipuri de tutun pentru rulat de astăzi oferă în compoziția proprie și aditivi artificiali, ce garantează obținerea diferitelor savori, la niveluri diferite de intensitate. Există de asemenea și tipuri de tutun nearomate, cu un nivel de acceptare socială ridicat.

O simplă căutare pe Google îți aduce rapid în față o gamă variată de tutunuri pentru rulat, la prețuri greu de ignorat. Citește cu atenție indicațiile fiecărui sortiment în pagina căruia te afli, găsește o aromă preferată, apoi comandă online tutunul pentru rulat acasă. Acest tip de fumat determină economii substanțiale chiar din primele săptămâni, comparativ cu fumatul clasic al țigaretelor la pachet. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner