Plini de ură, rivalii chinezi ai telefoanelor mobile Huawei vor să valorifice nenorocirile SUA

Rivalii chinezi ai tehnologiilor Huawei, inclusiv Xiaomi, Oppo și Vivo fac mișcări agresive pentru a profita de cota de piață de la rivalul lor gigant, după ce sancțiunile americane intensificate au împiedicat lanțurile de aprovizionare ale Huawei, spun specialiștii din industrie.

Săptămâna trecută, Huawei a declarat că și-a vândut sub-marca de buget Honor pentru o cifră nedivulgată, în încercarea de a proteja lanțul de aprovizionare al acestuia din urmă de acțiunea SUA, ceea ce a făcut dificilă obținerea componentelor esențiale.

În același timp, rivalii chinezi ai Huawei miros sânge pe piața telefoanelor de nivel mediu și înalt. În luna august, un executiv Huawei a declarat că, compania nu va putea produce procesoarele sale emblematice care să alimenteze smartphone-urile sale de ultimă generație.

„Ceea ce putem vedea acum, fie de la Xiaomi, Oppo sau Vivo, este că își ridică previziunile pentru anul viitor”, a declarat Derek Wang, un executiv responsabil cu producția de la producătorul de telefoane Realme, care împarte un lanț de aprovizionare cu Oppo .

Citeste si:  Toader(MFE):Vom încerca să fim flexibili şi adaptabili; nu definim de la începutul perioadei de programare unele sectoare drept competitive

„Ei cred că sancțiunile împotriva Huawei îl vor afecta mai mult sau mai puțin pe piața internațională și ar putea dori să ia o parte din piață de la Huawei.”

Fondată în 2018, Realme urmează să își dubleze livrările de smartphone-uri la 50 de milioane în acest an, a spus Wang. Acesta a construit o bază cu oferte de prețuri scăzute în Asia de Sud-Est și India și dorește să vizeze Europa și China anul viitor cu un impuls pe piața high-end, indiferent de situația Huawei, a spus Wang.

În august, Departamentul de Comerț al SUA a înăbușit în continuare accesul Huawei la tehnologia SUA esențială pentru afacerea sa cu telefoane, pe motiv că Huawei reprezintă o amenințare la adresa securității – o taxă pe care Huawei o neagă.

Huawei a depășit pe scurt Samsung ca cel mai mare producător de telefoane din lume în prima jumătate a acestui an, înainte ca livrările să scadă cu 23% la 51,7 milioane de unități în al treilea trimestru, potrivit firmei de cercetare Canalys.

Huawei a ocupat încă 41,2% din piață în al treilea trimestru, urmat de Vivo cu 18,4%, Oppo cu 16,8% și Xiaomi cu 12,6%, a spus Canalys. Apple are o pondere mai mică în China, cu 6,2%, dar atrage o cerere puternică pentru iPhone-ul său 5G 12, a spus Canalys.

Sursa: reuters
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata