Bitcoin scade la minimul de 10 zile, trăgând criptomonedele mai mici în jos

Bitcoin a scăzut joi la cel mai scăzut nivel din 10 zile, conducând la o vânzare care s-a extins la alte monede digitale mai mici.

Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a scăzut cu până la 13% la 16.317 dolari, o corecție bruscă față de maximul de trei ani, de 19.521 dolari, lovit cu o zi mai devreme.

A scăzut ultima dată cu 8%. Criptomoneda s-a adunat în jur de 150% în acest an până la timidul maximului său istoric de 19.666 USD. Alimentarea creșterii sale a fost cererea de active mai riscante, interesul pentru activele percepute ca rezistente la inflație și așteptările ca criptomonedele să câștige acceptarea generală.

Istoria de 12 ani a Bitcoin a fost presărată cu câștiguri vertiginoase și scăderi la fel de ascuțite. Este extrem de volatil, iar piețele sale sunt mult mai puțin transparente decât activele tradiționale.

Citeste si:  Grecii recurg la bitcoin pentru a ocoli restricţiile asupra mişcărilor de capital

Comercianții au citat desfășurarea pozițiilor extrem de pârghiate acumulate pe măsură ce Bitcoin s-a apropiat de recordul său, precum și tweet-uri de către CEO-ul principalului schimb de criptomonede Coinbase, exprimându-și îngrijorarea față de zvonurile despre o represiune reglementară.

„Cu siguranță a existat un sentiment de euforie pe piețe în ultimele două zile … acest lucru se simte mai ales ca o reacție la asta – piețele supra-pârghiate au avut o mică lovitură și au suferit enorm”, a declarat Joseph Edwards de la Enigma Securities, o criptomonedă brokeraj.

Brian Armstrong, CEO al Coinbase din California, a scris pe Twitter aici, marți, că este îngrijorat de zvonurile că Statele Unite vor restricționa portofelele individuale de criptomonede. „Brian Armstrong @ Coinbase și-a scris pe Twitter îngrijorările, care cred că au răspândit aceste griji către un public mai larg”, a declarat Jamie Farquhar, manager de portofoliu la firma de cripto NKB Group.

Criptomonedele mai mici au scăzut, de asemenea, cea de-a doua cea mai mare monedă digitală ethereum scăzând cu aproximativ 13%, iar XRP, a treia cea mai mare monedă, alunecând cu peste 20%. Ambele monede, care tind să se deplaseze în tandem cu Bitcoin, au atins maxime de mai mulți ani la începutul acestei săptămâni.

Sursa: reuters
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata