Elon Musk spune că start-up-ul său Neuralink a conectat o maimuță pentru a juca jocuri video folosindu-și mintea

Șeful Tesla, Elon Musk, a declarat într-un interviu că o maimuță a fost conectată la jocuri video cu mintea de o companie pe care a fondat-o, numită Neuralink.

Neuralink a introdus un cip de computer în craniul maimuței și a folosit „fire mici” pentru a-l conecta la creier, a spus Musk.

„Nu este o maimuță nefericită. Avem cele mai drăguțe facilități din lume pentru maimuțe”, a spus el în timpul unei discuții la Clubhouse, o nouă aplicație de socializare care câștigă popularitate, care permite oamenilor să aibă chaturi vocale informale în timp ce alții ascultă. „Nici nu poți vedea unde a fost introdus implantul neuronal , cu excepția faptului că are un mic loc întunecat. ”

Miliardarul – care a vorbit și despre călătoriile spațiale, coloniile de pe Marte, cripto, inteligența artificială și vaccinurile Covid-19 – a declarat că Neuralink încearcă să-și dea seama dacă își poate folosi cipurile pentru a face maimuțele să joace „mind Pong” între ele.

„Ar fi destul de grozav”, a spus Musk, care este CEO al Neuralink, pe lângă SpaceX și Tesla.

Cu sediul central în San Francisco, echipa de aproximativ 100 de persoane a lui Neuralink încearcă să dezvolte o interfață computer-creier implementabilă. Musk îl descrie ca un Fitbit în craniul tău cu fire minuscule care îți intră în creier.

El a spus că scopul Neuralink este de a crește rata cu care informațiile se pot transmite de la creierul uman la o mașină.

Citeste si:  Elon Musk, la proces după ce a numit drept "tip pedo" un explorator de peşteri

AI va deveni doar mai inteligent, iar tehnologia Neuralink ar putea într-o bună zi să permită oamenilor „să meargă la drum”, potrivit lui Musk.

Pentru a ilustra ritmul progresului în Inteligența Artificială, inovatorul – care consideră că inteligența mașinilor va depăși în cele din urmă inteligența umană – a indicat descoperirile făcute în laboratoare de cercetare precum OpenAI, pe care el a cofondat-o, și DeepMind, un laborator de Inteligență Artificială din Londra care a fost achiziționat de Google în 2014. DeepMind „a rămas fără jocuri pentru a câștiga practic”, a spus Musk, care a fost un investitor timpuriu în companie.

De fapt, oamenii sunt deja „cyborgi”, deoarece au un „strat digital” terțiar datorită telefoanelor, computerelor și aplicațiilor, potrivit Musk.

„Cu o interfață neuronală directă, putem îmbunătăți lățimea de bandă dintre cortexul tău și stratul terțiar digital cu multe ordine de mărime”, a spus el. „Aș spune probabil cel puțin 1.000, sau poate 10.000, sau mai mult.”

Cortexul este o parte a creierului care joacă un rol cheie în memorie, atenție, conștientizare perceptivă, gândire, limbaj și conștiință. Stratul digital la care se referă ar putea fi orice, de la iPhone-ul unei persoane la contul său de Twitter.

Citeste si:  IBM completeaza ecosistemul Liberty Technology Park Cluj

Pe termen lung, Musk susține că Neuralink ar putea permite oamenilor să-și trimită concepte unii altora folosind telepatia și să existe într-o „stare salvată” după ce vor muri, care ar putea fi apoi introdusă într-un robot sau un alt om. El a recunoscut că pătrunde pe teritoriul Science Fiction.

Pe termen scurt, Musk dorește să implanteze cipuri Neuralink în tetraplegici care au leziuni ale creierului sau ale coloanei vertebrale, astfel încât să poată „controla mouse-ul computerului, telefonul sau orice alt dispozitiv doar prin gândire”.

Musk a declarat că Neuralink va lansa „probabil” câteva videoclipuri care arată progresul companiei în luna următoare sau cam așa ceva.

În august, Neuralink a realizat o demonstrație live a tehnologiei sale pe trei porci. Unui public i s-au arătat semnale neuronale în timp real de la unul dintre porci, pe care Musk l-a numit Gertrude.

Musk a folosit discuția de la Clubhouse, care a fost transmisă în direct pe YouTube după ce a ajuns la capacitate, pentru a încerca să-i ademenească pe ingineri să aplice pentru un loc de muncă la Neuralink.

„Dacă cineva ascultă și este bun la proiectarea Fitbit, Apple Watches, telefoane, computere de diferite tipuri, atunci, de fapt, acestea ar fi potrivite pentru Neuralink”, a spus el.

Sursa: CNBC
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner