Kremlinul, despre posibilul nou război rece: sperăm întotdeauna la bine, dar ne pregătim pentru rău

Kremlinul a spus vineri că Moscova speră întotdeauna la cele mai bune, dar s-a pregătit pentru cele mai rele, când a fost întrebat despre posibilitatea unui nou război rece între Statele Unite și Rusia.

Legăturile diplomatice au scăzut la un nivel minim în această săptămână, după ce președintele SUA, Joe Biden, a declarat că el crede că președintele Vladimir Putin este „un ucigaș”, într-un interviu care a determinat Rusia să își revoce ambasadorul în Statele Unite. Vladimir Putin i-a oferit ulterior lui Biden discuții online în direct, în zilele următoare.

Vineri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a declarat că oferta de discuții a lui Putin a rămas deschisă și că Putin ar putea face ședința online oricând ar fi convenabil pentru Biden, deși oferta nu va rămâne pe masă pe termen nelimitat.
„Putin a spus că, în ciuda tuturor lucrurilor, nu are rost să ne jucăm la diplomația megafonelor și să facem schimburi. Există un punct în continuarea relațiilor ”, a declarat Peskov reporterilor, într-o conferință telefonică.

A fost întrebat despre un nou război rece între cele două țări.

Citeste si:  Vânzările Apple iPhone 12 mini scad, deoarece smartphone-urile mici nu mai sunt atractive

„Bineînțeles, sperăm întotdeauna la cele mai bune, dar suntem întotdeauna gata pentru cele mai rele. În ceea ce privește Rusia, președintele Putin și-a exprimat clar dorința de a continua legăturile … ”, a spus el.
„Dar, desigur, nu putem să nu luăm în considerare comentariile lui Biden”, a spus el, într-o referință la interviul lui Biden cu ABC News difuzat miercuri.

În acel interviu, Biden a spus „Da” atunci când a fost întrebat dacă el crede că Putin este un ucigaș, determinându-l pe Putin să citeze un cântec pentru copii din Rusia, spunând „cine a spus-o, a făcut-o”.

De asemenea, Biden l-a descris pe Putin în interviu ca neavând suflet și a spus că liderul rus va plăti un preț pentru presupusa amestecare în alegerile prezidențiale din noiembrie 2020, lucru negat de Kremlin.

Citeste si:  Zakharova: Publicarea convorbirii Trump-Zelenski arată că discuțiile cu SUA sunt periculoase
Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner