H&M înregistrează pierderi și se angajează să reconstruiască încrederea în China, în urma reacțiilor privind situația din Xinjiang

Sursa: invezz.com

H&M a raportat miercuri o pierdere trimestrială și a declarat că a fost dedicată recâștigării încrederii cumpărătorilor din China, după o reacție recentă acolo, după comentariile făcute anul trecut asupra regiunii Xinjiang.
Al doilea cel mai mare retailer de modă din lume a fost supus focului consumatorilor și oficialilor din China după ce o declarație H&M din 2020 a reapărut pe rețelele de socializare. În aceste comentarii, H&M și-a exprimat îngrijorarea cu privire la rapoartele privind munca forțată în regiunea de vest a Xinjiang, spunând că nu va mai furniza bumbac de acolo.

Într-o declarație alături de rezultatele trimestriale, H&M a transmis că angajamentul său față de China a rămas puternic și că a fost dedicat recâștigării încrederii clienților, colegilor și partenerilor de afaceri de acolo.

Citeste si:  A fost finalizată modernizarea şoselei Berceni

„Lucrând împreună cu părțile interesate și partenerii, credem că putem lua măsuri în eforturile noastre comune pentru dezvoltarea industriei modei, precum și pentru a servi clienții noștri și a acționa într-un mod respectuos”, a spus acesta.

Ultima declarație nu a făcut nicio mențiune specifică asupra Xinjiang.
China este a patra cea mai mare piață de vânzări a H&M și cea mai mare piață de aprovizionare.

„Am văzut în trecut că mărci precum Nike și H&M rezolvă controverse similare și mențin vânzări relativ puternice, cu toate acestea, pe termen scurt, credem că H&M ar putea avea un impact negativ asupra vânzărilor sale pe marea și în creștere piață chineză”, analistul RBC Capital Markets, Richard Chamberlain a spus într-o notă.

Citeste si:  Compania Apple, dată în judecată pentru capacitatea de stocare mai redusă a unora din produsele sale

Acțiunile H&M au scăzut cu 2% la tranzacțiile timpurii.

Cu multe dintre magazinele sale închise din cauza pandemiei coronavirusului, H&M a raportat o pierdere pretax pentru perioada decembrie-februarie, primul trimestru fiscal, de 1,39 miliarde coroane (159 milioane dolari), față de un profit de 2,50 miliarde de ani înainte.
Analiștii chestionați de Refinitiv au prognozat în medie o pierdere de 1,41 miliarde de coroane.

Vânzările în perioada 1-28 martie au crescut cu 55%, măsurate în monede locale.

H&M a declarat că nu va propune un dividend la adunarea generală anuală, dar a văzut perspective bune pentru unul în a doua jumătate a anului.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner