Microsoft vizează 50.000 de locuri de muncă cu efortul de „recalificare” a LinkedIn

Foto: teranews.net

Microsoft Corp a declarat că își propune să plaseze 50.000 de persoane în locuri de muncă care necesită abilități tehnologice, ca parte a unui efort mai larg întreprins cu site-ul său profesional de rețea LinkedIn, pentru a ajuta lucrătorii afectați de pandemia de coronavirus să se mute în domenii noi.

Locurile de muncă vor fi în ceea ce Microsoft numește „ecosistemul” său de companii care folosesc sau ajută la vânzarea produselor sale.
Efortul a început anul trecut, întrucât închiderile de afaceri legate de pandemie au lovit lucrătorii de servicii mult mai greu decât lucrătorii din tehnologie și alți angajați cu guler alb care ar putea lucra de acasă. LinkedIn a făcut gratuit multe dintre cursurile sale de formare cu abilități digitale plătite, acoperind subiecte precum dezvoltarea de software, analiza datelor și analiza financiară.

LinkedIn a spus că va prelungi cursurile gratuite până la sfârșitul acestui an. Microsoft și LinkedIn au urmărit ca 25 de milioane de oameni să încerce cursurile și au declarat marți că cifra a atins 30,7 milioane, majoritatea din Statele Unite, dar cu mulți din aproape toate celelalte părți ale lumii.
„Nu mă așteptam la 91 de participanți din Antarctica”, a declarat președintele Microsoft, Brad Smith, într-o postare pe blog care anunța rezultatele.

Citeste si:  Compania românească Druid a fost desemnat startupul anului

Microsoft, care a declarat că a constatat că, cursurile de formare digitală funcționează cel mai bine atunci când sunt susținute de grupuri locale nonprofit care ajută oamenii care învață noi abilități, a declarat că va colabora cu aceste grupuri pentru a plasa 50.000 de persoane în locuri de muncă care necesită abilități tehnologice în următorii trei ani. Programul se va concentra inițial pe Statele Unite, dar se va extinde dincolo de anul viitor.

Push este una dintre primele ori în care Microsoft a lucrat îndeaproape cu LinkedIn și serviciul său de instrumente de codare software GitHub, ambele permițând Microsoft să funcționeze cu autonomie relativă.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner