Apple va construi un proiect de stocare a energiei solare pe bază de baterii în California

Foto: paginademedia.ro

Apple Inc a declarat că va construi o instalație de stocare a energiei regenerabile pe bază de baterii în California centrală, lângă o instalație de energie solară care furnizează deja energie pentru toate instalațiile sale din stat.

Apple a spus că proiectul va stoca 240 megawatt-oră de energie, sau suficient pentru a alimenta mai mult de 7.000 de case pentru o zi. Acesta este situat lângă instalația solară California Flats din sud-estul județului Monterey, la aproximativ 100 de mile sud-est de sediul central Apple din Cupertino, California.
Locația trimite 130 de megawați de energie electrică direct la instalațiile Apple din California în timpul zilei, dar nu furnizează energie în timpul orelor de seară. Lisa Jackson, vicepreședintele Apple pentru mediu, politici și inițiative sociale, a declarat pentru Reuters într-un interviu că, compania intenționează să dezvolte ceea ce crede că va fi unul dintre cele mai mari sisteme de stocare bazate pe baterii din Statele Unite.

„Provocarea energiei curate – solară și eoliană – este că, prin definiție, este intermitentă”, a declarat Jackson pentru Reuters. „Dacă putem face acest lucru și putem demonstra că funcționează pentru noi, elimină îngrijorările cu privire la intermitență și ajută la rețea în ceea ce privește stabilizarea. Este ceva ce poate fi imitat sau construit de alte companii. ”

Citeste si:  CEO-ul Volkswagen, Herbert Diess, nu se teme de o mașină electrică Apple

Jackson a spus că Apple intenționează să împărtășească concluziile sale din construirea proiectului cu alte companii, dar a spus că este prea devreme pentru a spune exact cum va face acest lucru. Apple are alte proiecte în care a împărtășit dezvoltarea tehnologiei de mediu, inclusiv o societate mixtă de topire a aluminiului în Canada și un laborator de tehnologie de reciclare Apple în Texas.

Apple a declarat, de asemenea, că 110 dintre furnizorii săi se îndreaptă acum către utilizarea energiei curate pentru munca pe care o fac pentru Apple, cu o producție de energie curată de aproximativ 8 gigawați planificată ca rezultat, sau ceea ce Apple a spus că este echivalentul eliminării a 3,4 milioane de mașini din drum. Cifra este o creștere față de anul trecut, atunci când Apple a spus că 70 dintre furnizorii săi au făcut tranziția către energie curată pentru ca Apple să funcționeze atunci când și-a stabilit obiectivul de a elimina emisiile de carbon din lanțul său de aprovizionare până în 2030.

Citeste si:  SNLO are de recuperat de la RAAN 100 milioane de lei
Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner