Wall Street câștigă înainte de planul de cheltuieli al lui Joe Biden

Sursa: thebalance.com

Acțiunile tehnologice au ridicat indicii bursieri americani, în timp ce investitorii așteptau detalii cu privire la planul masiv de infrastructură al președintelui Joe Biden, în timp ce Wall Street urmărea al patrulea câștig trimestrial consecutiv.
Sectorul industrial a atins un nivel record înaintea unui contur al pachetului de 3 trilioane de dolari – 4 trilioane de dolari, care va viza proiecte tradiționale precum drumuri și poduri, alături de investiții pe piața vehiculelor electrice.

Mărimea și amploarea propunerii, precum și întrebarea cu privire la modul în care ar fi plătită pentru aceasta ar putea stabili scena pentru următorul conflict partidist din Congres.

Stimulul fără precedent și lansarea rapidă a vaccinului în Statele Unite au ajutat S&P 500 și Dow să atingă recorduri de închidere săptămâna trecută.

Nasdaq a sărit cu mai mult de 1%, dar indicele este cu aproximativ 7% mai mic decât vârful său din toate timpurile, deoarece numele tehnologiilor de vârf au fost afectate de o creștere a randamentelor obligațiunilor SUA pe 10 ani.

Citeste si:  Acțiunile asiatice avansează în raliul inspirat de mărfuri

„Planul de infrastructură și randamentele ascendente înseamnă doar că rotația de la creștere la valoare va continua … în următoarele câteva săptămâni”, a spus Peter Cardillo, economist șef de piață la Spartan Capital Securities din New York.
După ce a condus raliul de pe Wall Street de la minimele coronavirusului de anul trecut, câștigul de 1,2% al Nasdaq, care a fost puternic din punct de vedere tehnologic, a întârziat S&P 500 și Dow în acest trimestru.

Media industrială Dow Jones a crescut cu 29,72 puncte, sau 0,09%, până la 33,096,68, iar S&P 500 a câștigat 16,44 puncte, sau 0,42%, la 3,974,99.

Apple Inc a crescut cu 1,6% după ce brokerajul UBS a actualizat stocul pentru a „cumpăra” la o cerere stabilă pe termen lung pentru iPhone cu furnizori de servicii mai bine autorizați.

Sectorul tehnologic a adăugat aproximativ 1%, în timp ce stocurile financiare și energetice au scăzut într-o inversare a tendinței acestui trimestru.

Ultimele cifre au arătat că angajatorii privați din SUA au intensificat angajarea în martie, deoarece mai mulți americani au fost vaccinați împotriva COVID-19. Raportul este în conformitate cu semnele recente de îmbunătățire a pieței forței de muncă și vine înaintea raportului lunar mai cuprinzător de locuri de muncă de vineri.
Walgreens Boots Alliance Inc a avansat cu 5% după ce și-a ridicat prognoza de profit în 2021 pentru vânzări mai mari la magazinele sale farmaceutice din SUA.

Citeste si:  Un producător român de îngheţată donează 15.000 de euro Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova

Chewy Inc a crescut cu 10% pe măsură ce brokerajele și-au ridicat obiectivele de preț pe acțiune după ce retailerul online de produse pentru animale de companie a înregistrat profit în trimestrul al patrulea, față de pierderile de acum un an.

Problemele avansate au depășit numărul declinatorilor cu un raport 1,7 la 1 pe NYSE și cu un raport 2,5 la 1 pe Nasdaq.

S&P 500 a înregistrat 23 de noi maxime de 52 de săptămâni și nici un minim nou, în timp ce Nasdaq a înregistrat 41 de maxime noi și 20 de minime noi.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner