Ce telefon mobil preferă omul de afaceri în 2021?

Viața modernă este plină de provocări, iar oamenii de afaceri cunosc foarte bine acest lucru. Ei au nevoie de precizie, de tehnologie, de calitate premium. 

Prin urmare, caracteristicile pe care le caută la un telefon sunt puțin diferite față de cele ale unui utilizator normal: o baterie suficient de autonomă pentru a încheia ziua de lucru fără stres, un ecran încăpător pentru a lucra în regim multitasking, un sistem de operare și aplicații care să permită gestionarea provocărilor în condiții de siguranță, protecția maximă a datelor. 

Deci ce oportunități are omul de afaceri din 2021 în alegerea unui smartphone potrivit?

Samsung Galaxy S21 Plus

Reprezintă combinația perfectă între un preț decent pentru un telefon business și performanța de top, care nu va dezamăgi nici cel mai pretențios utilizator. Ceea ce recomandă acest telefon drept opțiune premium serioasă este un set de caracteristici preferate de oamenii de afaceri:

  • ecran suficient de mare pentru a permite modalități de lucru eficiente;
  • putere de procesare cu mult peste alte modele de smartphone;
  • sistem de operare performant;
  • conexiuni de top.

Ecranul

Este un AMOLED de 6,7” fără margini curbate, cu o rezoluție suficient de înaltă pentru o interacțiune de calitate (FHD+), o densitate a pixelilor de aproape 400 ppi, o luminozitate remarcabilă de 1300 nits și o rată de refresh impresionantă de 120 Hz – asigură astfel o experiență fluidă în orice fel de aplicație. 

Îmbunătățirea notabilă în materie de securitate este extinderea cu 70% față de ediția precedentă (S20) a scanerului de amprentă, care asigură o deblocare rapidă a ecranului pentru acces integral la funcțiile telefonului.

Puterea de procesare

Este asigurată de un procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 888 și de un procesor grafic Adreno 660, completate de prezența a 8 Gb RAM și un spațiu de stocare de 128 sau 256 Gb.

Bateria

Este un Li-Polimer de 4800 mAh, suficient de puternică pentru a asigura 48h de utilizare moderată cu ecranul permanent pornit.

Conexiunea

De tip 5G și Wi-Fi gen 6, la care se adaugă USB-C 3.2 și Bluetooth 5.0, reprezintă setul de dotări de top care vor asigura un acces facil și transfer rapid de informație, în orice condiții.

O husă pentru Samsung Galaxy S21 Plus este absolut necesară, telefonul fiind o bijuterie sensibilă la șocuri, ca de altfel orice alt dispozitiv similar. Ecranul este protejat de sticlă Gorilla Glass Victus, însă e mai înțeleaptă dubla protecție decât pericolul de a deteriora, câtuși de puțin, un asemenea aparat.

Iphone 12 Pro

Una dintre cele mai apreciate mărci nu își dezamăgește fanii, iar modelul Iphone 12 Pro este un smartphone premium care impresionează în 2021 atât prin specificații, cât și prin sistemul de operare foarte bine optimizat pentru multitasking.

Display-ul este un OLED de 6,1”, cu o rezoluție de 1170×2532, densitate a pixelilor de 460 ppi și o luminozitate de 1200 nits. În plus, procesorul A14 Bionic este un hexa-core, completat de un procesor grafic Apple quad-core, spațiul de stocare fiind o memorie rapidă NVMe în variante de 128, 256 sau 512 Gb.

Bateria este un Li-Ion de 2815 mAh cu încărcare rapidă, atât prin cablu, cât și wireless, suficient de puternică pentru a asigura o autonomie de aproximativ 17h de vizionare de material multimedia.

Este primul model pe care cei de la Apple implementează tehnologia 5G, o mare promisiune a viitorului în materie de viteză de transmitere și securitate a datelor – Iphone 12 Pro beneficiază și de modul Wi-Fi 6 și Bluetooth 5.0.

One Plus 8 Pro

Un telefon care a impresionat la fiecare apariție, atât prin specificațiile sale, cât mai ales prin prețul său, One Plus nu dezamăgește nici cu modelul 8 Pro.

În primul rând, ecranul este un AMOLED de 6,78” cu un raport dintre ecran și corpul telefonului de aproape 91%. Prezintă o rată de refresh de 120 Hz, densitate a pixelilor de 513 ppi și o rezoluție de 1440×3168, protejat fiind față-spate de Corner Gorilla Glass 5.

Puterea de procesare este asigurată de un octa-core Snapdragon 865 completat de un GPU Adreno 665, 8 Gb RAM și capacități de stocare de 128, 256 și 512 Gb. Bateria de 4510 mAh este suficient de puternică pentru a asigura o autonomie de minim 24h în condiții de utilizare intensă. 

În plus, are încărcare foarte rapidă prin cablu – de la 0 la 50% în doar 23 de minute – și încărcare wireless. Este un telefon 5G dar dispune și de Wi-Fi 6 și Bluetooth 5.1, precum și de conexiune prin cablu USB-C 3.1.

În concluzie, un smartphone pe a cărui putere de procesare, conectivitate și portabilitate te poți baza oricând, este un real câștig pentru orice fel de utilizator. Cu atât mai mult dacă este o persoană implicată în afaceri, care cunoaște importanța accesului rapid la informație printr-un telefon premium.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner