100.000 de persoane nu vor mai primi alocaţii monoparentale şi complementare

14

Aproximativ 100.000 de beneficiari de alocaţii monoparentale şi complementare nu vor mai primi aceste venituri, deoarece, potrivit noului Cod de asistenţă socială, plafonul acestor venituri a scăzut de la 470 lei, la 370 de lei pentru membru de familie, a declarat miercuri (1 septembrie 2010) secretarul de stat în Ministerul Muncii, Nicolae Ivăşchescu, într-o conferinţă de presă.

‘100.000 de beneficiari de alocaţii monoparentale şi complementare vor pierde aceste drepturi. Plafonul a fost diminuat de la 470 lei, la 370 lei”, a afirmat Ivăşchescu.
Secretarul de stat a precizat că persoanele care primeau astfel de venituri vor continua să primească ajutorul pentru încălzire sau alte sume cuvenite. ‘Am făcut calcule pe tranşe de venituri. Am încercat să ţintim cât mai bine către familiile sărace.

Pentru familiile cu doi părinţi, cu venituri între 0 şi 200 lei, la 4 copii, alocaţia este 120 lei, în contextul în care erau doar 70 lei’, a spus Ivăşchescu. Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat că proiectul de lege privind acordarea asistenţei sociale are scopul de a sprijini familiile cu venituri mici şi copii mulţi.

‘Legea urmăreşte să ducă resursa financiară din bugetul de stat cât mai aproape de familiile cu venituri mici şi copii mai mulţi. Sumele care se alocă sunt legate de 2 parametri. Venitul pe membru de familie şi suma care se alocă va fi în creştere în funcţie de numărul copiilor. Scopul este ca ajutorul să ajungă efectiv la acele familii care au nevoie de sprijin’, a adăugat Şeitan.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata