15 infecţii cu West Nile, confirmate până în prezent în România

19

Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri (3 septembrie 2010) că, până în prezent, în România au fost confirmate 15 infecţii cu virusul West Nile, conform datelor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi rezultatului probelor de laborator de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare – Cantacuzino.

La cele 7 cazuri confirmate la începutul acestei săptămâni, se adaugă confirmarea a 2 cazuri din lotul 1 de investigaţii (din cele aflate luni, 30 august, în curs de evaluare) şi încă 6 cazuri noi, confirmate până în prezent. Au fost confirmate câte un caz în judeţele Dolj, Alba, Buzău, Cluj, Ialomiţa, Galaţi, Sibiu, Bucureşti şi Teleorman, două cazuri în judeţul Mureş şi patru la Constanţa.

Ministerul Sănătăţii precizează că, în prezent, există în investigare clinică, epidemiologică şi de laborator alte două noi cazuri probabile. Specialiştii în sănătate publică din Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente de ţânţari, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă, să asigure desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor şi să îndepărteze recipientele de apă stătută.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii solicită intensificarea colaborării dintre DSP-uri, Instituţia Prefectului şi administraţiile publice locale pentru realizarea măsurilor specifice de prevenire. Infecţia West Nile apare la populaţia adultă şi poate avea efecte mai grave în cazul persoanelor care au alte boli asociate, se mai arată în comunicatul MS.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata