2.000 de şcolari au vizitat Camera Deputaţilor în cadrul evenimentului „Porţi deschise pentru copii”

20

Aproximativ 2.000 de școlari, însoțiți de părinți, bunici, rude, precum și de profesorii lor, au vizitat sâmbătă Camera Deputaților în cadrul evenimentului „Porți deschise pentru copii” organizat în cadrul suitei de momente dedicate Zilei de 1 Iunie.

Sosit la Camera Deputaților în jurul orelor 14,30, Valeriu Zgonea i-a invitat pe școlarii dintr-o localitate din Maramureș și apoi pe cei de la o școală generală din Craiova să îl însoțească în sala de plen a Camerei pentru a le vorbi despre rolul Parlamentului și al parlamentarilor în viața de zi cu zi a românilor.

Copiii nu au ezitat să se așeze pe scaunele celor din conducerea Camerei Deputaților unde au făcut poze și au ascultat relativ cuminți explicațiile pe care Valeriu Zgonea le-a oferit în privința desfășurării ședințelor parlamentare. Ei s-au arătat impresionați de dimensiunile sălii de plen și candelabrele uriașe din Parlament.

Cu toții i-au „mărturisit” președintelui Camerei inferioare că nu cunosc prea mulți politicieni, dar că sunt „premianți și nu au absențe la școală”, precum și faptul că sunt prezenți pe paginile rețelelor de socializare, fie că este vorba de Facebook sau de Twitter.

Valeriu Zgonea le-a explicat că rolul Parlamentului este acela de a face legi bune pentru români și a menționat că în perioada imediat următoare parlamentarii urmează să adopte o lege care să favorizeze copiii cu dizabilități.

Președintele Camerei Deputaților le-a spus copiilor că le dorește ca peste 15-20 de ani să ajungă parlamentari în locul actualilor aleși.

Momentul prezenței în sala de plen s-a încheiat cu o poză de grup în care Valeriu Zgonea și copiii au fost fotografiați în fotoliile ocupate de deputați.

Valeriu Zgonea i-a însoțit apoi pe școlarii cărora le-a fost gazdă în biroul său de președinte al Camerei Deputaților, unde a urmat o nouă serie de fotografii.

Între școlarii prezenți la Camera Deputaților la „Porți deschise pentru copii” s-a aflat și fetița lui Valeriu Zgonea, Maria, elevă în „clasa zero” la o școală din Capitală.

Între grupurile de copii care au vizitat Camera inferioară a Parlamentului, începând cu ora 10,00, s-au aflat și elevi proveniți de la școli generale din Pitești, Câmpulung Muscel, Galați, Bistrița Năsăud, Iași, Buzău, Botoșani, Dâmbovița și București. Aceștia au făcut fotografii pentru colecția lor digitală și chiar au acceptat să stea de vorbă cu presa.

Marius Mina, un băiețel în vârstă de 10 ani de la Școala generală nr. 24 din Galați, le-a declarat ziariștilor că „parlamentarii pot schimba viețile oamenilor printr-o simplă mișcare a degetului mic de la mână” și a adăugat că prin legile care se votează în Parlament ar trebui să se afle și una care să prevadă un număr mai mare de spații verzi.

Marius a adăugat că într-un oraș atât de minunat și o clădire atât de minunată a văzut „prea mult lux, condiții de lux” pe care nu le-ar putea vedea dacă ar merge în vizită într-un mic sătuc din țară.

În traseul obișnuit de vizitare au fost incluse sala I.G. Duca, sala de conferințe, sala de plen și biroul președintelui Camerei Deputaților.

Camera Deputaților a putut fi vizitată de copii și însoțitorii lor până la orele 16,00.

Duminică va avea loc acțiunea „Parlamentul copiilor”, un proiect prin care Camera Deputaților își propune să ofere tinerilor posibilitatea înțelegerii importanței rolului și funcțiilor Legislativului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News