20 de bănci s-au înscris în Programul de garantare a creditelor pentru IMM-uri

19

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) a primit cereri de la 20 de bănci pentru înscrierea în ‘Programul de Garantare a creditelor pentru IMM-uri’, până la termenul limită de 30 ianuarie 2014, se arată într-un comunicat al FNGCIMM transmis luni .

‘Fondul demarează procedurile de semnare a convenţiilor de garantare cu cei 20 de finanţatori înscrişi în Program, urmând ca în cel mai scurt timp, aceste credite să fie disponibile pentru antreprenori‘, se precizează în comunicat.

Finanţatorii cu care vor fi semnate convenţii sunt: Banca Transilvania, BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, ING Bank, Banca Românească, Banca Comercială Carpatica, Intesa San Paolo Bank, Alpha Bank, Banca Comercială Română, Unicredit Ţiriac Banc, Piraeus Bank, Bancpost, Leumi Bank, Ate Bank, Banca Italo-Romena, Banca Comerciala Feroviară, Volksbank, OTP Bank, Marfin Bank şi Nexte Bank, potrivit comunicatului citat.

Programul de garantare oferă întreprinzătorilor posibilitatea de a accesa linii de credit pentru capital de lucru în valoare de maxim 5 milioane de lei/IMM, garantate de către FNGCIMM în procent de maxim 50% din valoarea finanţării, exceptând dobânzile, comisioanele şi spezele bancare, pe o perioadă de maxim 24 de luni, cu posibilitatea prelungirii cu maxim 12 luni.

Garanţia se va acorda la cererea băncii, după aprobarea liniei de credit, cu o rată a dobânzii ROBOR + maxim 3,5/ an, iar prima de garantare datorată de către beneficiar este de 1,99%/an din valoarea garanţiei aprobate.

‘Valoarea plafonului de garantare aprobat este de două miliarde de lei, băncile solicitând un plafon de garanţii ce depăşeşte suma de 3 miliarde de lei’, se mai arată în comunicatul FNGCIMM.

Sumele din linia de credit pot fi utilizate numai pentru finanţarea capitalului de lucru, neputând fi utilizate pentru refinanţarea altor credite în derulare ale beneficiarului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata