28 de milioane de lei pentru reabilitarea a 1,1 km din linia de tramvai de pe bulevardul Vasile Milea

31

Consilierii generali au aprobat proiectul ”Modernizare liniei de tramvai pe bd-ul g-ral Vasile Milea de la intersecția cu b-dul Timișoara până în dreptul intrării în benzinăria OMV”. Primăria București dă 28 de milioane de lei pentru reabilitarea a 1,1 km din linia de tramvai.

Este vorba despre 1,1 km cale de rulare reabilitată și două peroane modenizate de pe bd Vasile Milea, pe unde circulă tramvaiele 1 și 10. Peroanele vor fi echipate și cu marcaj rutier tactil pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

”Cele două linii de tramvai 1 și 10 au același traseu, dar circulă în sensuri diferite.  Din traseul total de 26.6 km cale simplă pentru linia 1 și 26,6 km pentru linia 10, porțiunea de pe Vasile Milea de 1, 1 km cale dublă este nemodernizată și va fi supusă lucrărilor de modernizare. Necesitatea lucrărilor este impusă de starea tehnică precară a aparatelor de cale și a liniei curente de tramvai,  care nu mai permit funcționarea în condiții de siguranță pentru călători”, se precizează în proiect.

Mai mult, municipalitatea justifică investiția susținând că modernizarea acestei linii de tramvai va duce la reducerea emisiilor de echivalent CO2 generate de transportul rutier motorizat la nivelul Municipiului București.

Lucrările vor dura 12 luni de la data transmiteri ordinului de începere.

În ședința CGMB s-au aprobat proiectele: burse pentru elevii care au note mari, aparate dentare gratuite pentru elevi și majorarea tarifului pentru parcarea din București, dar și acordarea unor bani pentru reabilitarea clădirii Universității din București.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata