Care sunt oraşele din România de unde poţi comanda un Uber

Din punct de vedere al mobilităţii, începând cu această săptămână, aplicația Uber este disponibilă în Alba Iulia. De asemenea, Uber este prezent și în Râmnicu Vâlcea, începând cu luna martie.

În acest sens, cu Alba Iulia pe lista orașelor din țară, Uber este acum prezent într-un număr de 17 orașe din România: București, Timișoara, Cluj, Brașov, Iași, Constanța, Craiova, Galați, Pitești, Ploiești, Oradea, Brăila, Sibiu, Buzău, Bacău, Râmnicu Vâlcea și Alba Iulia.

În prezent, Uber este o aplicație care conectează pasageri și șoferi în mai mult de 70 de țări din toată lumea, în peste 10.000 de orașe.

În contextul financiar, compania americană a înregistrat în România la nivelul anului 2020 o cifră de afaceri de 13,99 milioane de lei, de la 12,8 milioane de lei în 2019 și 7,44 milioane de lei în 2018, precum și un profit net de 1,2 milioane de lei, de la aproape 800.000 lei în 2019. La finele anului trecut, Uber BV Filiala București (fosta Uber Systems România) avea datorii de 3,1 milioane de lei, de la 2,9 milioane de lei în 2019, și creanțe de 3,2 milioane de lei, de la 1,76 milioane de lei în 2019 și 1,06 milioane de lei în 2018.

Uber nu scapă de probleme

Uber Technologies  va reduce angajările și va reduce cheltuielile pentru activitățile sale de marketing și de stimulare, a raportat CNBC, citând o scrisoare a directorului executiv Dara Khosrowshahi.

În viziunea sa, Khosrowshahi a spus că schimbarea strategiei Uber este un răspuns necesar la „schimbarea seismică” a sentimentului investitorilor, potrivit raportului CNBC.

Astfel, „Cele mai puțin eficiente cheltuieli de marketing și stimulente vor fi retrase. Vom trata angajarea ca pe un privilegiu și vom fi deliberați cu privire la când și unde vom adăuga numărul de angajați”, a spus Khosrowshahi în raport.

Aşadar, Uber a declarat săptămâna trecută că baza sa de șoferi se află la un nivel maxim post-pandemie, iar compania se așteaptă ca acest lucru să continue fără investiții stimulative semnificative, un contrast puternic cu rivalul Lyft Inc (LYFT.O), care a spus că trebuie să cheltuiască mai mult pentru muncă.

Societatea a fost înmatriculată în iulie 2014. Asociații societății sunt Uber International Holding BV și Uber International BV, entități juridice înregistrate în Olanda.

Iar din februarie 2015, Uber este prezent și în România.

companietransporturiuber
Comentarii (0)
Adaugă comentariu