7 din 10 români identifică stilul de viaţă sănătos cu consumul de fructe şi legume

22

Șapte din 10 români identifică stilul de viață sănătos cu consumul de fructe și de legume și aproape jumătate cu alimentele naturale, cât mai puțin procesate, se arată într-un studiu al GfK dat publicității miercuri.

Potrivit studiului, femeile apreciază într-o mai mare măsură alimentația sănătoasă comparativ cu bărbații. Aproape trei sferturi dintre ele spun că este important consumul de fructe și legume, față de doar două treimi dintre bărbații care cred același lucru.

De asemenea, 52% dintre românce văd beneficiile consumului de alimente proaspete, cât mai puțin procesate sau gătite, în comparație cu 46% dintre reprezentanții sexului masculin.

Situația pe regiuni ale țării ne arată că locuitorii din Banat — Crișana — Maramureș acordă mai multă atenție alimentației. Aproape opt din 10 definesc stilul de viață sănătos prin consum de fructe și de legume și 57% preferă produsele proaspete, naturale.

La polul opus se află dobrogenii, cu cei mai puțini fani declarați ai fructelor și ai legumelor — 67% și bucureștenii — doar 37%.

În schimb, șapte din 10 locuitori ai Capitalei apreciază exercițiile fizice și cred în aportul lor asupra sănătății, iar 6 din 10 chiar fac mișcare în mod regulat.

GfK a realizat un studiu asemănător și la nivel global, în 23 de țări, rezultatele acestuia arătând că românii se aliniază tendințelor globale în materie de stil de viață sănătos la capitolele sport (57% global, față de 58% local) și alimentație sănătoasă (59% global, ca și la nivel local).

Diferențe apar în ceea ce privește odihna, care este mai mult prețuită la nivel global (66% versus, 37% local).

Studiul a fost realizat de GfK România pe un eșantion de 1.000 de respondenți din toată țara, cu vârsta de peste 15 ani. Metoda folosită este cea a interviurilor față în față. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata