91% dintre români se mândresc cu naţionalitatea lor

Românii se mândresc cu naționalitatea din care fac parte și au încredere în viitor, relevă un sondaj de opinie realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES).

‘Dacă 45% dintre români se auto-evaluează ca fiind mai degrabă fericiți, 36% spun că sunt mai degrabă nefericiți, iar 18% se poziționează nici fericiți, nici nefericiți. 91% dintre români se simt mândri că sunt români, dar cred că românii sunt mai degrabă ghinioniști decât norocoși’, se arată în concluziile studiului IRES, date publicității luni.

Potrivit studiului, 85% dintre cei chestionați spun că au încredere în viitor, cu 9% mai mulți decât în septembrie 2014, iar dacă în septembrie 2014, 24% dintre participanții la studiu declarau că nu mai au nicio speranță pentru viitorul țării, la finele lui noiembrie doar 19% mai sunt în acord cu această afirmație.

Românii au o părere bună și în privința inteligenței lor, 73% dintre respondenți fiind de acord cu afirmația conform căreia românii sunt mai inteligenți decât majoritatea europenilor.

De asemenea, participanții la sondaj consideră că România este o țară civilizată (51%) — în timp ce 45% cred contrariul — și o țară frumoasă (48%).

Studiul IRES a fost realizat pe 25 noiembrie, pe un eșantion reprezentativ de 1.330 de persoane de peste 18 ani, cu o marje de eroare de ą 2,8%. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

nationalitate romanaZiua Nationala a Romaniei
Comentarii (0)
Adaugă comentariu