A fost lansat vinul „Principele Radu”

22

Principele Radu al României a luat parte marți seară, 2 decembrie, la evenimentul de lansare a vinului ce-i poartă numele, produs de Domeniile Tohani.

Vinul este produs din strugurii culeși din cele 0,7 hectare de vie aflate în proprietatea principelui Radu, pe moșia Tohani, într-o serie limitată de 5.000 de sticle.

Potrivit Biroului de presă al regelui Mihai, „vinul „Principele Radu” este un Merlot de mare clasă, rubiniu-indigo, cu un pigment impenetrabil de lumină”.

„Alcoolul de 14% îi conferă o dulceață delicată. Vinul se poate degusta acum, dar și peste mulți ani, având potențial de învechire foarte bun. Vinul ‘Principele Radu’ este distins cu medalia de argint la Concursul Mondial de la Bruxelles (Merlot Anul I — 2010 — ediție limitată—5.000 de sticle)”, precizează sursa citată.

La eveniment au fost prezenți, alături de principele Radu, omul de afaceri Virgil Mândru, proprietarul Domeniilor Viticole Tohani, reprezentanți ai mediului de afaceri și distribuitorilor de băuturi alcoolice, ziariști.

„Doresc să vă asigur că pentru Tohani familia regală continuă să fie un simbol și un punct de referință”, a spus Virgil Mândru.

Mărturisind că cele 0,7 hectare de vie de pe moșia Tohani reprezintă „prima proprietate” pe care o deține, principele Radu a evidențiat în cuvântul său contribuția familiei regale a României la dezvoltarea sectorul privat al țării noastre.

„Atunci când Regatul României a fost declarat, una din primele măsuri pe care regele Carol I le-a luat a fost aceea de a constitui un Domeniu al Coroanei, compus din multe companii, unele agricole, altele comerciale, unele meșteșugărești, altele viticole, adunând 700 de angajați de primă clasă profesională, care au fost pentru un secol mândria economiei românești”, a spus principele.

El a subliniat că principala preocupare a primului rege al României a fost promovarea pe plan internațional a produselor românești, prezentate în anul 1906, la 40 de ani de domnie a unei spectaculoase expoziții de produse și servicii.

„S-a numit Expoziția Națională și la 1906 a numărat 400.000 de vizitatori, concurând cu expoziția mondială de la Paris, ce avusese loc doar cu șase ani mai devreme”, a spus principele, menționând că „toate acele produse au făcut istorie”.

În acest sens, el a amintit istoricele vinuri de pe Domeniile Coroanei de la Segarcea, apa minerală din acei ani de sfârșit de secol XIX, vinul spumant de la Zarea, fabrica de ciocolată Kandia, care își deschidea porțile la Timișoara în vremea Imperiului Austro-Ungar, tot la sfârșit de secol XIX, ca și „sora ei mai mică” Excelent, de la București, din perioada 1930.

„Astăzi, când Furnizorii Regali se ridică la peste 70 și când rigorile acestei calități rămân aceleași cu cele ale anilor 1800, nu putem să nu fim sensibili când o companie precum Tohani îmbină tradiția istorică și exigențele pieței vinului care sunt aproape de netrecut”, a mai spus principele Radu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: bacauexpres.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata