A fost lansată prima platformă de pregătire live, la distanţă, pentru Bacalaureat – BacLive

1

BacLive – prima platformă de pregătire live, la distanţă, pentru Bacalaureat, pentru elevii din România, a fost lansată, marţi, 15 aprilie, de Centru Pregătire Bac şi Live Studies, la Sala Elvira Popesco a Institutului Francez.

Primul proiect lansat sub platforma BacLive este un site dedicat pregătirii la Limba Română şi Matematică pentru Bacalaureat şi examenul de Evaluare Naţională.

„BacLive este prima platformă de pregătire live dezvoltată integral în România, iniţiativa noastră propunându-şi să îmbunătăţească sistemul de învăţământ din Romania prin oferirea de lecţii accesibile şi atractive pentru elevi”, a declarat Laurenţiu Faur, Project Manager BacLive.

El a precizat că, începând cu 15 martie, data de când platforma a devenit activă, programul a fost testat de mai mulţi elevi din ţară, fiind apreciat şi primit cu mare interes şi entuziasm atât de elevi şi părinţi, cât şi de profesori, platforma fiind îmbunătăţită şi adaptată nevoilor reale ale elevilor din România.

Potrivit reprezentantului LiveStudies, Cosmin Pachiu, „LiveStudies asigură suportul tehnologic pentru buna desfăşurare a programului BacLive, prin platforma online care oferă comunicare faţă în faţă între participanţi aflaţi la distanţă, care astfel au posibilitatea de a se conecta şi a colabora în aceeaşi cameră virtuală, utilizând tehnologii moderne”.

„Tehnologia şi soluţiile de colaborare dezvoltate de LiveStudies schimbă modul de interacţiune online. Misiunea noastră este de aduce oamenii împreună în mediul online, facilitând interacţiunea şi colaborarea din locaţii diferite, în mod natural şi intuitiv”, a precizat Pachiu.

La rândul său, Ritu Cazacu, Project Manager al Centrului Pregătire BAC, a susţinut că „rata de reuşită la examenul de Bacalaureat din anul 2013 pentru elevii care au ales Centru Pregătire BAC a fost de 97%”.

„La acest rezultat au contribuit interacţiunea cu elevii, metodele avansate de pregătire, precum şi sesiunile de consiliere în carieră, nutriţie şi discuţiile cu un psiholog pentru depăşirea obstacolelor. Următorul pas în dezvoltarea Centrului Pregătire Bac este acela de a oferi elevilor din orice parte a ţării posibilitatea de a beneficia de programul nostru, acest demers fiind acum posibil online prin platforma BacLive. Sistemul a fost deja accesat şi testat cu succes de către 15 elevi”, a apreciat Ritu Cazacu.

El a spus că „tehnologic vorbind, platforma suportă 100 de elevi”, menţionând însă că „preferă” lucrul cu şase elevi.

În prezent pentru BacLive lucrează 16 profesori, 4 fiind efectiv înscrişi în program.

Site-ul www.baclive.ro este disponibil începând cu 15 martie şi oferă un curriculum complet pentru cele două materii, combinând elemente vizuale şi interactive pentru a face procesul de învăţare cât mai eficient şi plăcut.

Programul include 35 de şedinţe de pregătire live în care elevii pot interacţiona în timp real cu profesorul, toate sesiunile fiind arhivate iar elevii putând revedea şi repeta lecţiile în cazul în care doresc să aprofundeze anumite elemente.

Centru Pregătire BAC(www.centrupregatirebac.ro) este un centru privat de studiu, care oferă o abordare individuală a pregătirii elevului, folosind metode educaţionale adaptate fiecărui copil.

Metodele de predare şi curriculumul iau în calcul nivelul de pregătire al fiecărui elev şi includ ore de pregătire pentru examenul de Bacalaureat (matematică, limba română, geografie, biologie, chimie, etc), consultanţă în nutriţie şi psihologie, precum şi ore de consiliere în carieră.

Echipa CPB de profesori, consilieri şi psihologi lucrează îndeaproape cu elevii şi părinţii de-a lungul sesiunii de pregătire, ajutându-i să depăşească obstacolele inerente unui program intensiv de pregătire.

LiveStudies este un start-up pentru dezvoltarea de sisteme tehnologice, care au ca scop folosirea mediului virtual pentru a genera şi împărtăşi idei.

Aplicaţiile dezvoltate sub umbrela LiveStudies transformă spaţiile uni-dimensionale în spaţii de lucru colaborative şi interactive şi creează o singură lume prin unificarea dimensiunilor reale şi virtuale.

Potrivit site-ului www.centrupregatirebac.ro, costurile pachetelor de meditaţii sunt de 2.165 de lei, o singură materie de an (35 de şedinţe de meditaţi; 5 şedinţe consiliere; 2 şedinţe de nutriţie — plata în 2 tranşe egale; 4.023 de lei, două materii de an (70 de şedinţe; 5 şedinţe consiliere; 2 şedinţe de nutriţie — plata în 3 tranşe egale şi 5.675 de lei, trei materii de an (105 şedinţe; 5 şedinţe consiliere; 2 şedinţe de nutriţie — plata în 4 tranşe egale). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata