Adina Vălean, aleasă în funcţia de vicepreşedinte al PE

17

Eurodeputata Adina Vălean (PNL) a fost aleasă marți, 1 iulie, la Strasbourg, din primul tur, în funcția de vicepreședinte al Parlamentului European.

Europarlamentara româncă a obținut 394 de voturi pentru, din totalul de 717 de eurodeputați prezenți. Ea se numără printre cei șase vicepreședinți — din totalul de 14 vicepreședinți ai legislativului european — care au fost aleși din turul întâi.

Europarlamentara Corina Crețu (PSD), desemnată luni de Grupul socialiștilor și democraților (S&D) din Parlamentul European, alături de alți doi europarlamentari, drept candidată pentru funcția de vicepreședinte al legislativului european, a intrat în turul doi.

Adina Vălean a fost desemnată, la 25 iunie, de grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, alături de alți cinci europarlamentari, drept candidată pentru funcția de vicepreședinte al legislativului european.

„A fost un vot pentru România și sunt onorată de sprijinul larg al parlamentarilor PPE. (…) Este un semnal puternic pe care PPE îl dă românilor, să aibă încredere că sunt apreciați în Uniunea Europeană. Cooperarea în interiorul delegației României în PPE este un semnal bun pe care îl dăm pentru un partid de dreapta unit și puternic, acasă și în Europa”, a declarat cu acel prilej Adina Vălean. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata