Adoptarea noilor Coduri fiscale va reprezenta o reformă radicală pe care o putem face acum, susţine premierul Ponta

15

Adoptarea proiectelor Codului fiscal și Codului de procedură fiscală propuse de Guvern va reprezenta o reformă radicală pentru România ce poate fi făcută acum, întrucât rezultatele economice înregistrate de țara noastră permit acest lucru, a declarat premierul Victor Ponta, miercuri, în cadrul ședinței de Guvern. Premierul a spus că ia în considerare angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul noului Cod fiscal doar dacă va exista un „blocaj politic în Parlament„.

Premierul Victor Ponta le-a cerut miniștrilor să transmită avizele la proiectele celor două Coduri, astfel încât, după dezbaterea și aprobarea în Guvern, la finele lunii martie să fie transmise Senatului, prima Cameră a Parlamentului sesizată.

Toți miniștrii care aveți Codul fiscal și Codul de procedură fiscală în avizare aduceți avizele la Ministerul de Finanțe ca să putem să finalizăm proiectul să-l trimitem către Parlament, iar la sfârșitul acestei luni, lunii martie, să-l trimitem la Senat, prima Cameră sesizată. Vreau să vă spun tuturor că există și sunt în fiecare zi dezbateri extrem de serioase, cu Coaliția pentru Dezvoltarea României, cu reprezentanții organizațiilor profesionale și toată lumea așteaptă acest Cod Fiscal cu extraordinar de mare optimism. Este o reformă radicală pentru România, putem să o facem acum, pentru că toate rezultatele economice, inclusiv primele două luni, datele de la INS, încasările bugetare, ne permit acest lucru și nu trebuie să ratăm acest moment”, a declarat premierul.

Ponta a adăugat că își dorește ca proiectele celor două coduri să fie dezbătute în perioada aprilie-iunie în Parlament.

„Doar dacă va exista vreun blocaj politic în Parlament iau în considerare angajarea răspunderii Guvernului. Sper că nu, am văzut că opoziția și-a schimbat punctul de vedere inițial, care era un punct de vedere pur politicianist și vor susține acest Cod Fiscal și bine fac, că nu e Codul Fiscal al nostru, e Codul Fiscal al României și care va ajuta la crearea de locuri de muncă și dezvoltarea economică”, a spus premierul.

Ponta a adăugat că în acest moment România are cel mai scăzut risc de țară din ultimii șase-șapte ani.

Deci ne-am întors înainte de criza din 2009-2010, ne împrumutăm cel mai ieftin din istoria României, atunci când este cazul. (…) Am discutat cu delegațiile oamenilor de afaceri din Marea Britanie, am vorbit cu cei din Germania. Va fi în luna mai aici cea mai mare delegație de afaceri din SUA. Deci toată lumea începe să ne ia în serios că suntem un partener economic important. Trebuie să avem Codul Fiscal și stabilitatea și predictibilitatea în aceasta zonă, care să ne permită să folosim acest moment„, a mai declarat premierul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata