Adrian Mutu încă mai speră să joace în naţionala României

15

Atacantul român Adrian Mutu (36 ani) a declarat, într-un interviu acordat ziarului ”The Times of India” că nu a renunțat la echipa națională de fotbal a României, pentru care încă speră să mai joace.

”Ești golgheterul all-time al României, la egalitate cu marele Hagi. Ai regrete că nu ai putut depăși recordul său (35 goluri, n. red.)?”, a fost întrebat Mutu.

”Am nevoie de o nouă șansă. Acum sunt concentrat pe FC Pune City (noua sa echipă, n. red.) și pe ISL (Indian Super League), dar sper că voi fi în formă și în cele din urmă voi fi convocat la echipa națională”, a răspuns Mutu.

Reporterul a amintit că Mutu a fost exclus din echipa națională după ce l-a comparat pe selecționerul de atunci cu Mr. Bean.

”Am avut o problemă cu fostul antrenor (Victor Pițurcă), dar nu mai e la națională. Sunt sigur că voi primi altă șansă”, a afirmat atacantul.

Mutu a explicat că a avut și alte oferte, ”de la cluburi europene, dar a ales FC Pune City.

”Îi sunt recunoscător președintelui după ce s-a întâmplat anul trecut. Nu am putut ajunge la timp în India, iar el s-a purtat foarte frumos cu mine. Apreciez asta. A fost unul dintre motivele pentru care am ales să rămân la FC Pune City”, a precizat internaționalul român.

Deși nu a mai jucat din toamna trecută, când s-a despărțit de Petrolul Ploiești, Mutu e sigur că va fi în formă la debutul noului sezon al Superligii indiene:‘Nu am mai jucat de aproape nouă luni, dar m-am antrenat din greu. cantonamentul (din Turcia) m-a ajutat mult. Știu că e mult de muncă în continuare, dar sunt sigur că voi fi în formă când va începe campionatul, luna viitoare”.

Mutu consideră că joacă la o echipă bună, FC Pune City, fiind impresionat de jucătorii indieni.

”Cred că avem o echipă foarte bună. Știu că sunt la început, dar sunt impresionat de jucătorii indieni. Nu mă așteptam să fie așa de buni. Bineînțeles, le lipsește experiența, dar sunt toți jucători buni”, a comentat Mutu.

La 36 de ani, Mutu nu știe cât mai are de jucat, dar asigură că o va mai face și după despărțirea de India.

”Încă am pasiunea să joc fotbal și o voi face chiar după despărțirea de India. Dar, sincer, nu pot să spun un termen. Să văd cum va decurge sezonul și apoi voi lua o decizie”, a precizat Adrian Mutu.

Mutu a mărturisit că greșelile pe care le-a făcut un carieră, când a fost depistat pozitiv la controlul antidoping la Chelsea și Fiorentina, o să-l urmărească ”tot restul vieții”.

”Nu neg că am făcut greșeli. Dar oricine face greșeli, nu-i așa? Am trecut peste acele zile”, a completat Mutu.

Internaționalul român e sigur că România se va califica la EURO 2016 și crede că va reuși să obțină și calificarea la Cupa Mondială din 2018. ”Nu e prea greu”, a subliniat Mutu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata