Adrian Năstase: Remanierea nu oferă oxigen şi vigoare unui guvern obosit

12

Preşedintele Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat, Adrian Năstase, susţine vineri (3 septembrie 2010) într-o postare pe blogul personal, că, „din păcate, remanierea nu oferă oxigen şi vigoare unui guvern obosit, ci poartă amprenta unei reglări de conturi în interiorul PDL şi între Traian Băsescu şi unii lideri PDL”.

„Nu prea contează cine va câştiga sau dacă Băsescu va refuza unele dintre candidaturile anunţate. Este clar că Emil Boc a făcut toate concesiile posibile şi în direcţia preşedintelui, dar şi în relaţia cu grupurile parlamentare, rezultatul fiind politizarea şi mai accentuată a Executivului, dar şi scăderea nivelului de autoritate şi de competenţă. Pe de altă parte, fisurile din partidul – odată monolitic – se transformă în falii şi în fracturi”, afirmă Adrian Năstase.

El spune că, din păcate, „cei care au privit, în aceste zile, cu naivitate şi cu speranţă, la telenovela remanierii, în timp ce economia se sufocă, sistemul de sănătate e în faliment, agricultura e în paragină, iar haosul domneşte peste tot, îşi vor da seama, din nou, de incapacitatea lui Traian Băsescu şi a PDL de a găsi soluţii reale pentru ţară, în această perioadă de criză adâncă”.

Premierul Emil Boc a anunţat, joi seară, după şedinţa Colegiului Director al PDL, lista miniştrilor remaniaţi şi propunerile de înlocuire a acestora, cei 6 viitori membri ai Executivului provenind toţi din rândul parlamentarilor democrat-liberali.
Emil Boc a anunţat că Ministerul Finanţelor va fi preluat de Gheorghe Ialomiţianu, Ministerul Agriculturii de Valeriu Tabără, Ministerul Muncii de Ioan Botiş, Ministerul Transporturilor de Anca Boagiu, Ministerul Comunicaţiilor de Valerian Vreme şi Ministerul Economiei de Ion Ariton.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata