Afacerile necurate ale firmei care a ridicat blocul „Bancorex”

11

– Bouygues România a beneficiat de contracte preferenţiale, precum renovarea Palatului Justiţiei, construirea World Trade Center sau a tronsonului de autostradă Cernavodă – Medgidia.

 

Societatea care a construit Bucharest Finacial Plazza (blocul „Bancorex” de pe Calea Victoriei), Bouygues Romania SRL, parte a grupului francez Bouygues Batiment, a stârnit nemulţumirea propriilor angajaţi, dar şi a partenerilor de afaceri.

Asta din cauza lucrărilor făcute „peste cap, în grabă, fără a respecta normele de calitate în construcţii”. Aşa se arată într-o scrisoare deschisă în care mai mulţi angajaţi susţin că au preferat să plece şi că firma se află în proces cu beneficiari nemulţumiţi de lucrările prestate, scrie Evenimentul Zilei.

Bouygues a intrat în atenţia autorităţilor după ce Curtea de Conturi a descoperit grave nereguli în contractul de restaurare a Palatului Justiţiei. Contractul cu Bouygues şi societatea Antrepriza de Construcţii Montaj Special (ACMS) SA a fost semnat, în 2003, de ministrul justiţiei de atunci, Rodica Stănoiu.

În 2008, o altă reprezentantă a grupului francez, Colas România SA, a câştigat o licitaţie de construire a tronsonului Cernavodă – Medgidia al A2. Valoarea contractului se ridică la 179,70 milioane euro. Şi această licitaţie se află în atenţia autorităţilor.

Un cuvânt greu de spus în derularea marilor contracte pe bani publici a Bouygues a avut Ileana Tureanu, fost secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei. Acesta a fost angajata firmei franceze înainte să devină funcţionar public de rang înalt. Ea a aprobat studiul de fezabilitate al lucrărilor de la Palatul Justiţiei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata