AFM continuă distribuirea voucherelor suplimentare pentru ‘Rabla’ către REMAT-uri

20

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a demarat, în această săptămână, distribuirea celor 50.000 de tichete suplimentate pentru a doua oară în programul „Rabla” destinat autovehiculelor, potrivit site-ului instituţiei.

Primele pe lista celor care au intrat în posesia voucherelor au fost 44 de societăţi din 13 judeţe: Arad, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Botoşani, Constanţa, Iaşi, Gorj, Dâmboviţa, Călăraşi, Covasna, Satu-Mare, Mehedinţi şi municipiul Bucureşti.

Ordinea programărilor continuă, miercuri, 19 mai, cu alte 22 de firme REMAT din Timiş, Bacău, Sălaj, Vaslui şi Galaţi, în timp ce joi, între orele 9.00 – 15.00, sunt aşteptaţi la sediul AFM din Capitală reprezentanţi din patru zone ale ţării: Ialomiţa, Harghita, Sibiu şi Suceava.

Conform calendarului impus de Fondul pentru Mediu, vineri sunt aşteptaţi la Bucureşti reprezentanţii a 18 societăţi din judeţul Cluj, admise în programul ‘Rabla’.

Totodată, marţi, 25 mai, sunt programaţi cei din Dolj, Hunedoara, Ilfov, Maramureş şi Olt, iar pe 26 mai reprezentanţii din judeţele: Alba, Argeş, Bihor, Caraş-Severin, Giurgiu, Prahova şi Teleorman.

Joi, 27 mai, AFM va repartiza tichete reprezentanţilor REMAT din Braşov, Buzău, Neamţ, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea, în timp ce o zi mai târziu sunt aşteptaţi cei din Mureş.

Colectorii se pot prezenta în vederea ridicării tichetelor valorice, conform programării AFM, şi numai în condiţiile în care: au eliberat sută la sută din tichetele valorice distribuite anterior, prezintă la administraţie atât listele tichetelor valorice eliberate proprietarilor, cât şi certificatele de atestare privind obligaţiile la Fondul pentru Mediu, valabile la data ridicării tichetelor valorice.

Reprezentanţii REMAT-urilor, care nu se prezintă în vederea ridicării tichetelor valorice potrivit programării, pierd dreptul de a ridica tichete valorice.

În primă fază, vor fi împărţite cel mult 100 de vouchere fiecărei societăţi colectoare, ulterior acestea putând fi suplimentate, însă numai după epuizarea a 80 la sută din numărul total.

Programul ‘Rabla’ pentru autovehicule a demarat anul acesta pe 18 februarie, cu două zile înainte de termenul stabilit, dar cu o lună şi jumătate mai târziu decât data anunţată iniţial de Guvern.

În 2010, din Fondul pentru Mediu au fost alocate mai întâi 228 de milioane lei, ţinta stabilită de AFM fiind aceea de a casa 60.000 de autovehicule mai vechi de 10 ani. Odată cu suplimentarea de 50.000 de tichete valorice, suma a crescut cu 195 de milioane de lei.

În opinia ministrului Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, se estima casarea unui număr de 100.000 de autovehicule vechi prin Programul ‘Rabla’.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata