Alternativa este să plătim salarii şi pensii reduse sau în decembrie 2010 să nu mai plătim deloc

2

Premierul Emil Boc a reafirmat joi (20 mai 2010) că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe marginea măsurilor de austeritate convenite cu FMI, susţinând că alternativa la aceste măsuri este ca, în decembrie, salariile şi pensiile să nu mai fie plătite deloc.

„Guvernul îşi va asuma răspunderea… Până atunci, discutăm cu sindicatele cu patronatele, cu partidele politice, cu grupurile parlamentare, astfel încât la soluţiile pe care le avem să luăm cele mai bune decizii pentru România. Deciziile sunt în esenţă foarte grele, iar alternativele sunt foarte puţine.

Alternativa este să plătim salarii şi pensii mai reduse sau în decembrie să nu mai plătim deloc”, a spus premierul Boc. El a reiterat că dialogul social nu se va opri niciodată. „Miercurea viitoare, Guvernul va aproba, în şedinţă, scrisoarea de intenţie către Fondul Monetar Internaţional şi va asuma răspunderea pe un proiect care să pună în aplicare scrisoarea de intenţie. În acest interval, discutăm cu patronate, sindicate”, a explicat prim-ministrul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata