ANAF a deblocat conturile TVR după ce televiziunea a plătit datoria scadentă către bugetul de stat

15

Agenția Națională de Administrare Fiscală a ridicat joi poprirea de pe conturile Televiziunii Române, în urma achitării de către TVR a datoriei scadente către bugetul de stat, informează televiziunea publică într-un comunicat.

 Poprirea stabilită de ANAF a fost de 10,3 milioane de lei. Suma integrală a fost plătită, dovada plății fiind remisă către Agenția Națională de Administrare Fiscală — Biroul de Executare Silită, în vederea deblocării conturilor operaționale.

ANAF a blocat, pe 20 iulie, conturile operaționale ale TVR din cauza datoriilor către bugetul de stat. În prezent, datoria fiscală totală se ridică la aproximativ 457 milioane de lei.

Consiliul de Administrație al TVR a luat mai multe măsuri în vederea limitării cheltuielilor și achitării datoriei către bugetul de stat. Astfel, CA al TVR a decis în ședințele din 21, respectiv 28 iulie: închiderea, de la 1 august, a postului TVR News, comasarea Direcției Știri cu Departamentul Emisiuni și Știri Sportive, în vederea diminuării posturilor de conducere, reducerea deplasărilor și a altor activități generatoare de costuri, dar și reducerea temporară a activității pentru perioada 1 august — 31 decembrie 2015 și inițierea consultărilor cu sindicatele cu privire la restructurarea și reducerea de personal.

Printre măsurile luate de CA al TVR se mai află diminuarea, până la 70 — 75% a sumei aferente contractelor de prestări servicii, de muncă pe perioada determinată și celor privind cumulul de salarii cu pensii, reducerea cu 20% în medie lunară a drepturilor de autor și a drepturilor conexe, neangajarea producției unor emisiuni generatoare de costuri mari, reducerea cheltuielilor curente, atragerea de finanțări și participări în servicii pentru derularea unor proiecte editoriale și renegocierea unor contracte comerciale.

Conducerea TVR vizează în continuare inițierea unor demersuri în măsură să ducă la reducerea cheltuielilor, restabilirea echilibrului financiar și la plata datoriilor acumulate, se mai arată în comunicat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata