ANAF cere în instanţă evacuarea Antenelor

8

ANAF a depus la Judecătoria Sectorului 1 o cerere în care solicită evacuarea Antena TV Group SA, Intact Production SRL, Antena 3 SA şi Sangold Development SRL din imobilele intrate în posesia statului.

Potrivit portalului instanţelor, acţiunea a fost introdusă marţi de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti, în calitate de reprezentant al statului, având ca obiect „evacuarea”.

Instanţa a stabilit pentru 17 martie termen pentru judecarea procesului.

Acţiunea a fost introdusă de ANAF după ce reprezentanţii trustului Intact au susţinut că nu există o decizie în instanţă privind evacuarea posturilor de televiziune din imobilele situate pe şoseaua Bucureşti — Ploieşti.

ANAF, prin Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti, a trimis săptămâna trecută o notificare de evacuare prin care a somat posturile de televiziune Antena 1 şi Antena 3 să elibereze în termen de cinci zile imobilele din şoseaua Bucureşti — Ploieşti.

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti, în calitate de organ de valorificare împuternicit conform prevederilor OG nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român — proprietar al imobilelor ce au fost confiscate şi trecute în proprietatea privată a statului, libere de orice sarcini, în baza unei sentinţe judecătoreşti, a notificat astăzi, 15.02.2016, în scopul evacuării, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior menţionate”, se menţiona într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Notificarea de evacuare s-a realizat în vederea punerii în executare a sentinţei penale nr. 701/26.09.2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 888/A/08.08.2014, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a II-a Penală.

La scurt timp, reprezentanţii Antena 3 au anunţat că ”acţiunea ANAF, organizată sub forma unui desant, care a implicat dispozitive şi forţe nemaiîntâlnite, ameninţă direct libertatea de exprimare, prin punerea în pericol a emisiei posturilor Antena 3, Antena 1, Antena Stars, Euforia tv şi Zu tv”.

Potrivit Antena 3, demersul autorităţilor era ”abuziv”, întrucât societăţilor media din grupul Intact li s-a refuzat dreptul la o soluţie corectă în urma sentinţei din 8 august 2014: ”nu li s-a permis nici închirierea spaţiilor pentru care, de altfel, legea şi instanţe din România au recunoscut chiar dreptul de preempţiune şi nici nu le-a fost propus un calendar rezonabil pentru eliberarea spaţiilor confiscate”.

Pe 8 august 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, în dosarul ICA. Judecătorii au stabilit că prejudiciul în acest caz se ridică la 60 de milioane euro şi au dispus confiscarea mai multor proprietăţi, terenuri şi imobile aparţinând lui Dan Voiculescu, ‘care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini’.

Este vorba, printre altele, de imobilul teren intravilan în suprafaţă de 29.220 metri pătraţi situat în Bucureşti, sector 1, strada Gârlei nr. 1D şi construcţiile aferente, precum şi de alte două terenuri şi construcţiile aferente acestora, în suprafaţă de 4.457 de mp şi, respectiv, 3.000 de mp, ambele situate în Bucureşti, sector 1, strada Gârlei, nr. 1B. Judecătorii au mai decis confiscarea imobilului situat în şoseaua Bucureşti — Ploieşti, nr. 25 — 27, sector 1, compus din teren în suprafaţă de 4.184,41 mp şi construcţie de 3.140 mp edificată pe o suprafaţă construită la sol de 1.986,25 mp, care vor trece în patrimoniul statului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata