Andrei Andronie, tânărul care a ucis în 2011 doi oameni cu maşina, condamnat la 5 ani şi 6 luni închisoare

21

Andrei Traian Andronie, tânărul care a produs în 2011 pe calea Floreasca din Bucureşti un accident rutier soldat cu decesul a două persoane, a fost condamnat vineri de Judecătoria Sectorului 1 la cinci ani şi şase luni închisoare cu executare pentru ucidere din culpă.

El a mai fost condamnat la trei ani de închisoare pentru că a refuzat să se supună testelor pentru stabilirea alcoolemiei.

Cele două pedepse au fost contopite, urmând ca tânărul să execute pedeapsa cea mai grea, de cinci ani şi şase luni, el având şi interdicţia de a mai conduce pe o perioadă de cinci ani după executarea închisorii.

În acelaşi dosar, Petruţ George Barbu, un alt şofer implicat în accident, a fost condamnat la nouă luni de închisoare cu suspendare.

Cei doi condamnaţi au fost obligaţi să plătească daune de 490.000 euro celor opt părţi civile din dosar.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Pe noiembrie 2011, Andrei Andronie, pe atunci în vârstă de 20 ani, conducea un autoturism marca BMW pe calea Floreasca din Bucureşti, când a fost oprit de un echipaj al Poliţiei.

El nu a oprit la semnalul agenţilor, astfel încât o maşină a Poliţiei a plecat în urmărirea lui. Când a ajuns la intersecţia cu str. Gheorghe Bănciulescu, având o viteză excesivă, tânărul a intrat în coliziune cu o altă maşină, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în impact cu un taxi, care era staţionat lângă bordură.

În urma impactului, au decedat şoferul taxiului, Robert Ștefan Micu, şi un pasager din taxi, Ana Maria Nistor. De asemenea, trei prieteni ai lui Andrei Andronie care se aflau în maşina acestuia au fost răniţi.

Andrei Andronie a refuzat să se supună testării aerului expirat iar după ce a fost condus la INML a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tânărul le-a declarat poliţiştilor că nu îl interesează urmările acţiunii sale, întrucât urmează să plece din ţară, fiind student în Olanda. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata