Andrei Gerea: Companiile din industria de apărare au o nouă şansă după restructurarea datoriilor

10

Companiile cu capital majoritar de stat din industria de apărare vor avea o nouă şansă de redresare, în urma deciziei privind restructurarea datoriilor către bugetul de stat, a afirmat joi, la Piteşti, ministrul Economiei, Andrei Gerea.

„Avem o veste bună pentru cei care îşi desfăşoară activitatea în industria de apărare şi anume acceptul Ministerului Finanţelor şi al FMI de a şterge mare parte din datoriile acumulate. Asta înseamnă foarte mult, pentru că este vorba de un miliard de lei”, a declarat Gerea.

În opinia sa, companiile scăpate de povara datoriilor vor avea posibilitatea să devină mult mai competitive.

„Asta înseamnă că această industrie are o nouă şansă, pentru că se poate din nou finanţa, se pot vinde anumite active care nu mai sunt utilizate, în scopul asigurării de capital de lucru. Se pot desfăşura activităţi, retehnologizări absolut necesare, în condiţiile în care, totuşi, alocările bugetare nu sunt foarte mari”, a explicat ministrul Economiei.

Guvernul şi-a asumat, în discuţiile cu FMI, ca până în luna aprilie să se încadreze în ţinta de arierate, fapt pentru care vor fi luate măsuri de restructurare a datoriilor pe care le au companiile cu capital majoritar de stat din domeniul transporturilor şi din industria de apărare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata