ANI: Fost director la CAS Suceava, în incompatibilitate

13

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate, precum și a conflictului de interese de natură administrativă în cazul lui Carmen Bădoi, fost director executiv la Direcția Economică în cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Suceava.

Potrivit unui comunicat al ANI, Carmen Bădoi s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 februarie 2011 — 15 noiembrie 2013, întrucât, simultan cu deținerea funcțiilor de director executiv — Direcția Economică în cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, respectiv consilier superior la Serviciul Financiar-Contabil din cadrul Consiliului Județean Suceava, a deținut și calitatea de expert contabil (10 februarie 2011 — prezent), calitate ce s-a aflat în legătură directă cu atribuțiile din fișele de post ale acesteia.

În opinia ANI, Carmen Bădoi a încălcat dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcționarii publici pot exercita funcții în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate ca funcționar public potrivit fișei postului”.

De asemenea, aceasta a încălcat și regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă, prin semnarea și aprobarea ordonanțărilor de plată pentru societatea comercială al cărei asociat unic și administrator este soțul acesteia, valoarea totală a ordonanțărilor de plată fiind de 16.556 lei, încălcând, astfel, dispozițiile art. 79, alin. (1), lit. a) și c) din Legea nr 161/2003. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata