ANM: Concentraţii reduse de praf saharian pot apărea deasupra României în zilele de 4 şi 5 aprilie

20

Concentraţii foarte reduse de praf saharian pot apărea deasupra României în zilele de 4 şi 5 aprilie, din cauza maselor de aer provenite din regiunile de vest şi de sud-vest ale continentului, menţionează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), într-o informare postată pe site-ul instituţiei.

‘În ultimele zile, deasupra regiunilor de vest şi de sud-vest ale continentului a evoluat o formaţiune barică depresionară care a favorizat avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană. Deoarece în aceste regiuni s-au semnalat deja precipitaţii pe arii extinse, concentraţia particulelor de praf este în scădere. În zilele de 4 şi 5 aprilie concentraţii foarte reduse de praf saharian se pot înregistra şi deasupra României, în condiţiile în care ţara noastră se va afla la extremitatea acestei formaţiuni barice depresionare’, se arată în comunicatul ANM.

Un fenomen similar a avut loc în România în luna mai a anului trecut, când s-a semnalat un nivel redus al concentraţiilor de praf saharian. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata