ANPC a amendat cu peste 43.000 lei marile lanţuri de magazine din Bucureşti

12

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi reprezentanţi ai Direcţiei Regionale de Metrologie Legală Bucureşti (DRML) au aplicat 11 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 43.500 lei, hypermarketurilor şi marilor lanţuri de magazine din Capitală, fiind totodată oprite de la comercializare peste 500 kg de produse alimentare, se arată într-un comunicat ANPC.

Astfel, reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor a Municipiului Bucureşti (CPCMB) au oprit temporar de la comercializare 106 kg de alimente, până la remedierea neconformităţilor şi au retras definitiv de la comercializare 419 kg de produse alimentare care prezentau ‘lipsă la cântar’, peste toleranţa admisă.

Totodată, au fost aplicate 11 amenzi contravenţionale în valoare totală de 43.500 lei, din care nouă amenzi contravenţionale, în valoare de 36.000 lei, au fost aplicate de comisarii CPCMB, iar două amenzi contravenţionale, în valoare de 7.500 lei, au fost aplicate de reprezentanţii DRML.

Pe lângă verificarea cântarelor, au fost efectuate controale şi în ceea ce priveşte calitatea, etichetarea şi publicitatea produselor alimentare existente la comercializare.

Au fost derulate 20 de acţiuni de control, la sfârşitul lunii iulie, la puncte de lucru aparţinând Real, Kaufland, Mega Image, Billa, Gima, Rewe, Cora, Auchan şi Carrefour.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata