Antonescu: Eu nu am făcut niciun pact cu Băsescu nici când era rentabil

15

Preşedintele Senatului şi al PNL, Crin Antonescu, susţine că nu a făcut şi nici nu are de ce să facă un pact cu preşedintele Traian Băsescu, punctând că ar fi putut să opteze pentru o astfel de variantă când şeful statului era „rentabil” şi i-a propus să fie premier, însă poziţia sa a fost foarte clară.

„Eu nu am făcut niciun pact cu dl Băsescu, pentru că nu am ce pact să fac. Îl făceam când era rentabil. Îl făceam în 2008, în 2009, 2010 când îmi aduceam partidul la guvernare, când acceptam oferta de a fi prim-ministru făcută de dl Băsescu, inclusiv până pe 10-11 decembrie după alegerile din 2012. A fost foarte clară poziţia mea faţă de dl Băsescu, dar chestiunea este următoarea: dl Băsescu atâta vreme cât va fi preşedinte şi cine ştie după aceea este un jucător politic din toate puterile, totuşi mai are câteva luni de mandat. Eu nu pot să discut în perspectivă, despre viitorii ani, despre candidatura la Preşedinţie, discutând mereu şi mereu despre Traian Băsescu. Acesta este un caz închis”, a spus Antonescu, la întâlnirea cu membri ai comunităţii româneşti din Austria.

El a subliniat că vehicularea „prieteniei” sale cu preşedintele Traian Băsescu reprezintă un „joc propagandistic”.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, efectuează luni şi marţi o vizită oficială în Austria. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata